Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers krijgt het zwaar te verduren

De afgelopen weken heeft de Bitcoin koers raken klappen gekeken. De Bitcoin koers van $ 3000 lijkt voorlopig wel uit zicht te zijn. Voor het weekend stond de bitcoin koers nog op $ 2700. Er was zelfs een kleine hoop op de $ 3000. Maar helaas staat de munt op dit moment van schrijven op $ 2326.

Vooral afgelopen maandag heeft de munt een paar raken klappen gekregen. Voor het eerst sinds dagen duikt de Bitcoin koers onder de $ 2400. De Bitcoin koers ligt op dit moment lager dan de enorme piek aan het begin van de maand juni. Aan het begin van de maand zag het er namelijk nog erg zonnig uit voor de cryptomunt.

Maar net als dat de warmte in Nederland verdween stort ook de Bitcoin koers naar beneden. Bijna gelijktijdig daalt de koers met ups & downs naar beneden in plaats van de weg omhoog. De bitcoin is op dit moment zo’n 20 procent minder geld waard als een paar weken terug toen de koers de $ 3000 aantikten.

Wat is de reden van de lage Bitcoin koers?

Officieel is er geen reden te bedenken waarom de Bitcoin koers zoveel minder waard geworden is. Er zijn geen speculaties waardoor de munt zou kunnen instorten. De enige reden die bedacht kan worden is winstopname.

De cryptomunt is de laatste tijd natuurlijk ongelofelijk veel geld waard geworden. Het is dan logisch dat er mensen zijn die besluiten om hun winst op te nemen. Als een groot aantal mensen dit tegelijk doet dan gaat de Bitcoin koers naar beneden. Dit is waarschijnlijk de reden waarom er juist na het behalen van de $ 3000 zoveel munten verkocht zijn.

Het zou logisch zijn dat de winstuitkeringen de reden zijn dat de Bitcoin koers zo ver gedaald is. De stijging is de afgelopen tijd enorm explosief geweest. Daarnaast waren er nog kritieken uit Wallstreet die de Bitcoin munt een bubbel noemen. Er zijn beleggers die dit zich toch aantrekken en besluiten de benen te nemen voordat de bubbel eventueel zou klappen.

2017 is nog steeds een mooi jaar voor de beleggers in de Bitcoin

Ondanks de lage koers op dit moment is 2017 nog steeds een jaar om in te lijsten. Het is het afgelopen jaar wel een wilde rit geweest voor de cryptomunt. Niemand had kunnen indenken dat ze aan het begin van het jaar zo’n mooi rendement konden boeken. De munt is ondanks de koers daling 2,5 keer zoveel waard als een half jaar geleden.

Volgens experts zat een correctie als deze er gewoon aan te komen. Er is een echte hype ontstaan rond de Bitcoin. Echt iedereen wou de munt graag hebben en zelfs late instappers wisten nog $ 1000 winst te maken. Ze wilden alleen niet afwachten tot de koers zal instorten. Dit is de reden dat een groot aantal instappers hun munten nu verkocht hebben.

Bitcoin is niet de enige munt met een lagere koers

Het is niet alleen de Bitcoin die op dit moment hard getroffen wordt door een lagere koers. De hele markt met cryptomunten leek te dalen. Vooral ethereum verloor een hoop geld. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de daling bij de Bitcoin. De totale markt was medio juni nog 115 miljard waard en op dit moment nog maar 95 miljard.

We zagen in het verleden ook al dat andere cryptomunten profiteerde van de Bitcoin. Doordat de Bitcoin enorm steeg zagen beleggers ook hun kansen bij andere munten met een lagere waarde. Vooral beleggers die nog te weinig vermogen hadden voor een Bitcoin stapten in de exotische munten.

Ondanks dat de munten nu allemaal een lagere koers hebben doen ze het nog steeds beter dan aan het begin van het jaar. De munten zijn nog steeds zo’n 17 miljard meer waard dan aan het begin van het jaar. Ondanks de daling blijkt de Bitcoin en andere cryptomunten nog steeds een uitstekende investering te zijn!

Banken tonen interesse in de Bitcoin

Ondanks de lagere Bitcoin koers op dit moment steken handen wel langzaam hun hand uit naar de Bitcoin. In het verleden was de cryptomunt altijd uitgesloten. Ze vonden het maar iets vreemds. Inmiddels zijn we 10 jaar verder en heeft de munt wel bewezen te blijven op de beleggingsmarkt.

Barclays een grote Buitenlandse bank heeft bijvoorbeeld aangegeven interesse te hebben. Ze zouden open staan voor suggesties om de munt te regulieren. Ze hebben met financiële analisten gesproken of de munten een rol in hun beleggingen kunnen spelen.

Nadat de munt het afgelopen jaar enorm gegroeid is kunnen banken er gewoon niet meer omheen. Ze kunnen de cryptomunten niet blijven negeren puur omdat ze niet aan een bank gekoppeld zijn zoals de meeste aandelen. In eerste instantie wilde ze de munt zelfs op de zwarte lijst zetten. Maar ze zien nu in dat ze dan juist de kans mislopen om te handelen op de markt.

Bitcoin heeft veel weg van de goudkoorts uit 1800

Experts kijken bij beleggen graag terug naar de geschiedenis. Dit hebben ze ook gedaan met de Bitcoin. De munt lijkt ineens wat weg te hebben van de goudkoorts in 1800. In die tijd wilden we allemaal massaal goud hebben. Er ontstonden hierdoor vreemde praktijken, maar de waarde van goud is nooit minder geworden.

De Bitcoin zou weleens de nieuwe digitale goudkoorts kunnen zijn. Door de enorme stijging wilde iedereen ineens de munt hebben. Toch blijft het pionieren met een digitale munt. Uiteindelijk kan echt helemaal niemand vertellen wat er in de toekomst mee gaat gebeuren.

Samenvatting van de afgelopen tijd met de Bitcoin koers

Mobiele versie afsluiten