Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers lijkt daling in te zetten

De afgelopen dagen wist Bitcoin record na record te verbreken. Gisteren stond de koers zelfs heel even op $ 11.000. Maar op dit moment van schrijven is de rollercoaster weer begonnen. De munt maakt weer een scherpe daling en staat op dit moment nog maar op $ 9356. Het lijkt erop dat de munt gaat corrigeren als we de analyses mogen geloven.

Nog geen dag geleden wist de Bitcoin koers een officieel nieuw record neer te zitten. De munt wist de $ 11.363,99 aan te tikken. Dit is nu het officiële record voor de munt. Maar vandaag viel de munt 15% naar beneden naar $ 9.295. De munt is al wel iets hersteld, maar het ziet er nog steeds niet heel zonnig uit voor de cryptomunt. Toch is er absoluut geen reden voor paniek. Na een enorme stijging zoals de afgelopen dagen is het logisch dat de munt corrigeert. Dit is heel gezond helemaal als er sprake geweest is van zo’n enorme stijging.

Aziatische markt geeft nog wel hoop

Toch is er wel hoop vanuit de Aziatische markt. Toen de markt nog open was vandaag stond de koers nog op $ 10.681. De munt werd hoger verhandeld dan op dit moment. Er is een kans aanwezig dat de munt vannacht weer gaat stijgen als de Aziatische markt opengaat. Helemaal nu er vandaag goed nieuws naar buitenkwam. NASDAQ maakte bekend dat de Bitcoin Futures officieel verkocht gaan worden in 2018. Het is de eerste stap om de Bitcoin beschikbaar te maken voor het grote publiek. Door Bitcoin futures wordt het straks mogelijk om te beleggen op de beurs in Bitcoins.

Toch laten analyses zien dat de toekomst er mogelijk nog een grotere correctie aanzit te komen. Ondanks dat de Aziatische markt vannacht de koers misschien weer recht gaat trekken. Op het korte termijn zou de munt weer terug kunnen zakken naar $ 9132. De deur lijkt zelfs op een kier te staan voor een daling naar $ 9.000. Mocht de munt hieronder zakken dan is een correctie zelfs mogelijk richting de $ 7.793.

Wat is de verwachting voor de toekomst?

Toch moeten beleggers nu niet in paniek raken nu de munt onderuit gaat. Ondanks dat de koers vandaag wat corrigeert zien we op het lange termijn een stijging. De komende 10 dagen zullen we over het algemeen weer gaan stijgen in plaats van dalen. Het zou kunnen dat de munt de komende dagen stabiliseert rond de $ 10.000.

Mocht de Bitcoin koers de komende dagen rond de $ 10.000 stabiliseren dan is dit goed nieuws. Het is een teken dat de munt boven de $ 10.000 kan blijven. Het is bovenal een teken dat de munt zelfs weer nieuwe records kan vestigen. Als de munt stabiliseert zal er vanuit het grote publiek extra aandacht komen. Dit zou kunnen zorgen voor extra beleggingen en uiteindelijk een hogere koers.

Mobiele versie afsluiten