Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers lijkt ineens tekenen van herstel te vertonen

Vandaag was er ineens een onverwachte wending voor de Bitcoin koers. Terwijl de munt eerst nog een dalende lijn volgde ging de koers ineens omhoog. Gisteravond werd het herstel ineens ingezet. De koers steeg zelfs door naar $ 6.736 op z’n hoogste punt. Dit was heel wat anders dan de $ 6.300 of zelfs $ 6.000 die de munt op een gegeven moment had aangetikt.

Het lijkt erop dat Bitcoin koopjes jagers een leuke deal in de munt zagen. Ze vonden de lage koers een mooi punt om te shoppen voor Bitcoins. Helaas was het aantal koopjesjagers relatief laag, waardoor de koers weer terug in waarde viel. Op dit moment noteert de munt een koers van $ 6573. Dit is wel ruim 1,7% lager dan gisteravond. Maar de munt staat nog wel een stuk hoger dan het laagste punt $ 6.109 afgelopen woensdag.

Ondanks dat het nog te vroeg is om te zeggen dat de Bitcoin met $ 6.109 de absolute bodem bereikt heeft ziet het er wel veelbelovend uit voor de munt. De munt lijkt het op dit moment goed vol te houden boven het laagste support niveau op 1 april $ 6.425. Maar we moeten nog wel uitkijken dat de koers onder de $ 6.480 valt. Als dit gebeurt kunnen we weer een nieuwe uitverkoop verwachten. Met een koers van $ 6.573 ziet dit er veelbelovend uit.

De meeste analisten denken wel dat de bodem nog niet bereikt is

Toch als we kijken naar het aantal analisten dat een nieuwe daling verwacht zijn deze nog steeds in de meerderheid. Een groot deel verwacht dat de koers nog wel onder de $ 6.425. Vorig weekend scoorden de Bitcoin bijvoorbeeld ook slecht en verloor de munt op zondag $ 1.000 in een dag.

Maar er zijn ook analisten die er positiever tegenaan kijken. Ze verwachten dat de munt support gaat krijgen rond de $ 6.500 lijn. Dit zou kunnen betekenen dat de munt vanaf dit punt weer opgaat bouwen. Hiervoor zal de munt wel grotere aantallen nodig hebben.

Eigenlijk zou het voor de Bitcoin het beste zijn om vanavond boven de $ 6.619 te eindigen. Hiervoor zou de munt wel nog wat in waarde moeten stijgen. Als de munt vanavond echt onder de $ 6.000 duikt kunnen we een verdere correctie verwachten richting de $ 5.000. Aan de andere kant kunnen we bij een koers stop rond de $ 6.618 verwachten dat de munt weer omhoog gaat klimmen. Het zou zelfs kunnen dat de munt terug gaat keren naar $ 6.900 of de psychologische grens van $ 7.000.

Mobiele versie afsluiten