Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers lijkt toch richting de $ 6.000 te gaan

De Bitcoin koers heeft toch een neerwaartse spiraal te pakken gekregen. Gisteren was er ineens een opleving van de munt. Het volume steeg en analisten dachten dat de dip tijdelijk was. Toch waren er ook analisten die nog steeds volhouden dat de Bitcoin minimaal naar $ 5.000 corrigeert. Op dit moment lijkt de munt hier een begin aan te maken nu de munt richting de $ 6.000 schuift.

Op dit moment van schrijven staat de koers nog maar op $ 6.189. De koers is nu al ruim 3,32% gecorrigeerd. Verschillende grafieken tonen aan dat de koers onder de $ 6.000 gaat duiken. De kansen op een nieuwe uitverkoop lijken toe te nemen. In het begin verdedigde de munt nog de $ 6.300 grens, maar dit was al snel voorbij. Hierdoor neemt het risico op een nieuwe daling onder de $ 6.000 verder toe.

Beleggers verwachten dat de koers van de Bitcoin mogelijk nog verder gaat dalen. Als de munt onder de $ 6.000 duikt zal de volgende grens pas op $ 5.755 liggen. Toch is er nog één statistiek die analisten tegenhoudt om definitief uit te spreken dat de Bitcoin onder de $ 6.000 gaat zakken. De Bitcoin vertoont namelijk rond de $ 6.000 tekenen van vermoeidheid. De munt lijkt teveel verkocht te zijn. Het zou daardoor kunnen dat de daling van korte duur is en geen weken gaat duren.

Bitcoin kan opnieuw opveren

Volgens analisten zou de $ 6.000 niet perse het einde betekenen voorlopig. Het zou kunnen dat de munt opveert zodra de $ 5.755 aangeraakt wordt. We zagen dit een paar weken terug ook al gebeuren. De munt kwam heel even onder de $ 6.000 terecht en steeg uiteindelijk naar $ 6.700. Alleen door te weinig volume liep de Bitcoin vast en kwam de munt niet over deze psychische grens heen.

De Bitcoin zou de kans op een daling onder de $ 6.000 kunnen voorkomen met een nieuwe forse stijging. De munt zou dan vandaag boven de $ 6.400 moeten eindigen. De kans dat dit gebeurt is natuurlijk heel klein met het huidige tijdstip en de koers van de munt. De kans op een daling is dus groot voor de Bitcoin.

Mobiele versie afsluiten