Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers heeft moeite om door de $ 9.000 barrière heen te breken

Gisteren leken we nog optimistisch te zijn en hadden we het idee dat de $ 9.000 een kwestie van tijd was. De munt tikten gisteren ook al heel even de $ 8800 aan en leek op weg te zijn naar de $ 9.000 barrière.

Maar gisteren lieten analisten ook al weten dat de koersen er misschien goed uitzien, maar nog steeds in de correctie zone zitten. Het zou nog weken kunnen duren voordat dit volledig hersteld is. Tot die tijd kunnen we nog kleine dipjes verwachten. Zo was ook het geval vandaag. Op dit moment van schrijven staat de koers op een min met 3,63%. Met $ 8611 lijkt de $ 9.000 op dit moment weer even ver weg te zijn.

Toch is de Bitcoin koers al wel weer iets hersteld. Vanmiddag noteerden de munt zelfs $ 8500. Er zit dus wel alweer een kleine stijgende lijn in de huidige Bitcoin koers alleen die gaat nog niet hard genoeg om de psychologische barrière van $ 9.000 te verbreken. Toch is de Bitcoin niet de enige munt die even corrigeert. De totale markt toonde vandaag helaas weer rode cijfers.

Langste stijgende lijn sinds december

Ondanks dat er vandaag opnieuw rode cijfers te zien zijn is er ook positief nieuws. De afgelopen dagen was de langste stijgende lijn achter elkaar sinds december. Het was weer even geleden dat we winst op winst mochten noteren voor cryptomunten.

Volgens sommige cijfers wist de Bitcoin gisteren zelfs nog heel even de $ 8999 aan te tikken. Blijkbaar wilde een aantal beleggers hier niet op wachten en hebben ze massaal op de verkoop knop geklikt. Dit zorgden ervoor dat de munt de $ 9.000 barrière niet kon verbreken.

Morgen kan de koers weer anders zijn door futures

De verwachting is dat de Bitcoin koers morgen weer overhoop kan gaan. De koers zou hard kunnen stijgen of dalen. De reden heeft te maken met de futures. Op woensdag eindigen altijd de contracten van de Bitcoin futures. De eventuele winsten worden uitbetaald en verliezen moeten betaald worden.

Het is vervolgens aan de beleggers of ze voor een nieuwe week willen instappen in Bitcoin futures. Als een flink aantal beleggers besluiten om morgen in te stappen en futures te kopen, dan kan de koers ineens gaan stijgen. Als een aantal beleggers besluiten dat ze er nu helemaal klaar mee zijn, dan kan de koers weer hard gaan dalen. Voor veel beleggers gaat morgen dus een spannende dag worden om in de gaten te houden.

Mobiele versie afsluiten