Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers pakt nieuw record, maar de grote update is van de baan

De Bitcoin koers had vandaag weer een nieuw record te pakken. Het werd al voorspelt dat de munt mogelijk de $ 7600 ging aanvallen. Na een kleine correctie op de maandag herstelde de munt snel. Technische analyses toonde al aan dat het om een tijdelijke stijging zou gaan. Daarna zou de munt mogelijk weer gaat corrigeren omdat dit noodzakelijk is voor de groei.

Het nieuwe record staat nu officieel op $ 7860. Heel even hadden beleggers de hoop dat de $ 8000 misschien alsnog gehaald ging worden. Maar de koers bleek toch nog te verlegen te zijn om dit hoogtepunt te halen. In plaats daarvan ging de munt in correctiemodus. Op dit moment van schrijven heeft de munt 3,85% in waarde verloren. De munt staat nog maar op $ 7172 en het is de vraag of de munt nog boven de $ 7000 kan blijven.

Bitcoin update is van de baan

Naast het feit dat de Bitcoin koers vanwege een mogelijke correctie onderuit gaat was er nog meer opvallend nieuws. Wekenlang werd er een update aangekondigd. Deze update zou op 1 november uitgerold worden en de boel op z’n kop gaan zetten. Mogelijk zou er zelfs een nieuwe splitsing opkomst zijn. Het zorgde voor veel onrust onder beleggers die er vertrouwen in hadden, maar ook onder beleggers zonder vertrouwen.

Toch lijkt het erop dat de Bitcoin update definitief van de baan is. Dit werd zondagavond vlak na het behalen van het nieuwe Bitcoin koers record bekend gemaakt. Het zou natuurlijk toeval kunnen zijn dat de Bitcoin koers onderuit ging. Technische analyses toonde al aan dat het zou gaan om een tijdelijke stijging. Daarna zou de munt mogelijk weer gecorrigeerd gaan worden. Het is dus eigenlijk geen verrassing dat de Bitcoin koers onderuit gaat.

Toch is er twijfel onder beleggers of de Bitcoin koers nu wel kan groeien nu er geen grote update is uitgevoerd. De afgelopen dagen ging de Bitcoin koers juist omhoog omdat er een mogelijke groei inzat. Het is de vraag of beleggers er nu wel vertrouwen in hebben. Helemaal omdat de community z’n afspraken niet lijkt na te komen. Wekenlang werd er beloofd dat de update zou komen en uiteindelijk kwam deze toch niet. Dit is een flinke tegenvaller voor beleggers in de Bitcoin.

De capaciteit wordt niet vergroot

Eén van de grootste aanpassingen die de Bitcoin update zou uitvoeren was het vergroten van de capaciteit. Dit was een aanpassing waar veel beleggers naar uit zouden kijken. Vanwege de enorme vraag in de Bitcoin wordt het netwerk steeds trager. Een transactie verloopt eigenlijk veel te langzaam voor een digitale valuta. Dit kon aangepast worden door de capaciteit van een Blockchain te vergroten. Dit zou in november gebeuren, maar blijkbaar is deze update nu voorlopig van de baan.

Een aantal ontwikkelaars hebben zelfs aangegeven dat ze voorlopig niets meer aan de ontwikkeling van de Bitcoin willen doen. Dit gaven ze als reactie op het feit dat de updat er niet doorheen komt. Deze aankondiging zou weleens een nieuwe crisis kunnen betekenen voor de Bitcoin. Het is dus afwachten wat er de komende uren en dagen gaat gebeuren met de Bitcoin koers.

Mobiele versie afsluiten