Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers stijgt: Is dit het moment om in te stappen?

De Bitcoin koers lijkt z’n weg omhoog weer gevonden te hebben. Met $ 2300 leek er een nieuw dieptepunt aan te komen gisteren. Maar Bitcoin zou geen Bitcoin zijn als de koers al snel weer zou stijgen. Een vraag die veel beleggers stellen is of dit het moment is om in te stappen?

Op dit moment van schrijven is de munt alweer met 7% gestegen vergeleken met de sluitkoers gisteren. De munt heeft nu een Bitcoin koers van $ 2529. Let op dit kan wel weer veranderen. Doordat de koers zo volatiel is kan hij zomaar na publicatie verder stijgen of even dalen.

Experts zijn het er bijna over eens dat de munt elke crisis weer boven komt. Het lijkt erop dat de koers elke keer weer stijgt richting de $ 3000. Het hoogtepunt van half juni is niet meer gehaald, maar op dit moment van schrijven is de munt alweer $ 500 meer waard dan begin juni. Dat is toch even een winst van $ 500 in een maand tijd.

$ 6000 moet haalbaar zijn

De Bitcoin koers loopt nu niet meer zo hard als aan het begin van de maand. In een maand tijd werden er twee records verbroken. Natuurlijk is het ook niet gewoon dat een koers zo hard stijgt en daalt. Het is daarom ook fijn dat de koers in rustig vaarwater terecht gekomen is.

Toch denken Bitcoin analisten nog steeds dat de $ 6000 in 2017 haalbaar moet zijn. Met de dipjes van honderden dollars lijkt dit natuurlijk ver weg. Maar als we realistisch zijn hadden we $ 2500 op 1 januari ook niet in gedachten.

De munt is ondanks de dipjes toch weer $ 500 meer waard dan aan het begin van de maand. Als dit zo door blijft gaan zou $ 6000 echt geen probleem moeten zijn. Daar komt nog eens bij dat er verwachtingen zijn dat India de munt eind juli gaat legaliseren. Er zouden dan zomaar een hoop kopers bij kunnen komen.

De Bitcoin koers een jaar geleden

Een jaar geleden stond de Bitcoin koers op een waarde van $ 600. We waren toen al heel erg blij met deze koerswaarde. Als we het met nu vergelijken is dit natuurlijk een enorm verschil. Het is bijna onmogelijk om na te denken wat de koers in juni 2018 gaat doen.

Het is al vaker gezegd dat je de Bitcoin als een lange termijn investering moet zien. De koers is veel te volatiel om echt een maand erin te beleggen. Toch zijn er genoeg succesverhalen van investeerders die eind mei zijn ingestapt. Logisch ze hebben minimaal $ 1000 winst gemaakt. Toch is het advies om vooral naar de toekomst te kijken als je gaat beleggen.

Het is daarom niet zo vreemd dat beleggers er over nadenken om juist nu in te stappen. Vooral als je in het vooruitzicht ziet dat er in augustus belangrijke ontwikkelingen gaan zijn voor de cryptomunt. Deze kunnen positief uitpakken en de munt een paar duizend dollar meer waard maken.

Wie belegt er op dit moment in Bitcoins?

Recent is er een onderzoek gedaan naar de mensen die beleggen in Bitcoins. Zijn dit ervaren beleggers of zijn dit geen beleggers? De uitslag was dat het vooral ict’ers en programmeurs zijn die vertrouwen hebben in de munt.

Dit komt niet alleen omdat de koers nog erg volatiel is. Maar vooral omdat beleggers echt alle ins en outs van de munt willen weten. Ze willen exact weten wat het is en wat je ermee kan doen. Het zijn vooral de icters die dit begrijpen en er daarom in beleggen.

Als er meer vertrouwen in de munt gaat kopen uit landen als India, China en op dit moment Japan is de kans groot dat ook de gewone belegger instapt. Er wordt tenslotte steeds meer over de munt geschreven. Als de gewone belegger instapt zou het effect op de munt nog vele malen groter kunnen worden.

Rusland stapt in de Bitcoin

Het lijkt erop dat Japan straks niet het enige land meer gaat zijn die Bitcoins in winkels gaat accepteren. Dit is alleen maar goed nieuws voor de koers en toekomst van de munt.

Rusland heeft vandaag bekend gemaakt dat ze in de Burger King Bitcoins gaan accepteren. Dit betekent dat als je deze zomer naar Rusland gaat je met je bitcoins een Whopper menu kan bestellen. Het klinkt onrealistisch, maar het is echt waar. Voor de koers is dit goed nieuws want dit betekent opnieuw vertrouwen uit een land voor de cryptomunt.

Voordat het zover is zijn ze eerst bezig om een ICT software geïnstalleerd te krijgen die betalingen met de Bitcoin mogelijk gaat maken. Mogelijk kan je straks via een app op je smartphone de betaling voldoen en je hamburger nuttigen.

Het afgelopen jaar lijkt Rusland al pro te worden op het gebied van cryptomunten. Vorige week heeft het ministerie van Financiën in Rusland al bekend gemaakt dat de munt legaal verhandeld mag worden in Rusland. De enige voorwaarden is dat de munt alleen gehandeld mag worden voor legale praktijken. Je mag er dus wel een Whopper mee gaan kopen bij de Burger King.

Instappen op een laag punt

Als je het ons vraagt kan je het beste instappen op een laag punt. Dit is zo’n punt waarbij je nog maar $ 2500 voor een Bitcoin betaalt. De kans is groot dat aan het einde van de week de koers op minimaal $ 2700 staat. Je maakt zo al $ 200 winst op de munt.

De afgelopen weken leek de munt namelijk een stabiel punt van $ 2700 bereikt te hebben. Maar door winstuitkeringen daalde de munt gisteren naar een dieptepunt van $ 2300. Mocht je nog wat tips nodig hebben voor het kopen van Bitcoins dan hebben wij ze voor je op een rijtje gezet:

Mobiele versie afsluiten