Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers stormt op $ 10.000 af om daarna te corrigeren

De cryptomarkt lijkt nog niet echt het tij te kunnen keren. Nog steeds blijft de markt verliezen boeken. Een week geleden zag het er eindelijk even positief uit, maar al snel ging de Bitcoin weer onderuit. Dit kwam na nieuwsberichten over nieuwe regulering regels uit landen en een kleinschalige hack.

De Bitcoin leek het tij te willen keren en de week weer goed te beginnen. Gisteren stond de Bitcoin nog even op $ 8.600, maar vandaag begon de munt met een winst van 9%. De Bitcoin koers bereikte zelfs rond 11.00 een koers van $ 9.866. Veel beleggers dachten dat het een kwestie van tijd was voor de munt de $ 10.000 weer ging passeren.

Toch leek het een tijdelijke opleving of hadden diverse beleggers bedacht dat ze van de cryptomunten af wilde na de opleving. De koers noteeert op dit moment een verlies van 4,51% en staat nog maar op $ 9.130. Dit is een stuk lager dan de munt vannacht begon. Van een opleving richting de $ 10.000 lijkt geen sprake meer te zijn.

Een week geleden leek de Bitcoin nog de $ 12.000 aan te tikken

Een week geleden zag het er eigenlijk nog heel goed uit voor de Bitcoin. De munt wist een paar dagen achter elkaar te stijgen. Op het hoogste punt werd de $ 11.700 bereikt. Veel analisten hoopte al op de $ 12.000 en misschien zelfs dat de cryptomunt zou doorpakken naar de $ 17.000.

Vier dagen nadat de Bitcoin bijna de $ 12.000 wist aan te tikken werd er een nieuw dieptepunt bereikt. De munt wist de $ 8.342 aan te tikken. Dit is het laagste niveau in een paar weken tijd. Hiervan is de munt gelukkig alweer aardig hersteld maar de $ 12.000 lijkt nog steeds uit het zicht te zijn. Ondanks dat de Bitcoin zo hard op weg was.

Vraag uit Zuid-Korea blijft onverminderd groot

Ondanks dat de Europese en Amerikaanse markt het rustig aandoet met de Bitcoin blijft de Zuid-Koreaanse markt een groot aandeel hebben. Mogelijk zitten zij ook achter de enorme stijging. Bithumb en UpBit hebben een groot deel van de handel op dit moment in handen.

Extra opvallend is dat de Koreanen zoals wel vaker gebeurt bereid zijn om flink wat extra geld neer te leggen. Op Bitthumb wordt de Bitcoin voor gemiddeld $ 9.576 verhandeld en bij UpBit voor $ 9.605. Terwijl de actuele koers slechts op $ 9.130 ligt.

Bitcoin moet herstellen van de uitverkoop bij Mt. Gox

Vorige week lieten we al weten dat de dip zeer waarschijnlijk ontstaan is door Mt. Gox. De failliete exchange site moest vanwege curators een flink aantal Bitcoins verkopen om de schulden te voldoen. In een dag tijd werd er in totaal voor $ 400 miljoen aan Bitcoin en Bitcoin cash munten verkocht. Uiteraard had deze uitverkoop een flink effect op de koers.

Beleggers zijn wel bang dat er nog een paar van deze dips gaan aankomen. Mt. Gox zou namelijk in totaal bijna $ 2 miljard aan cryptomunten in hun bezit hebben. De curators zullen dit mogelijk beetje bij beetje gaan verkopen om de schulden te betalen. Elke keer als ze zoveel cryptomunten verkopen kan de markt even een flinke dip vertonen.

Mobiele versie afsluiten