Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers tikt $ 8.000 aan

Gisteren wist de Bitcoin spectaculair te stijgen. In slechts een half uur tijd steeg de munt met $ 1.000 in waarde. De $ 7.700 werd aangetikt, maar de munt heeft nu de smaak echt te pakken. Het lijkt erop dat de $ 7.700 voorlopig het einde nog niet gaat zijn. Vanmiddag tikten de Bitcoin zelfs heel even de $ 8.225 aan.

Voor het eerst in weken tijd is de Bitcoin weer boven de $ 8.000. Hiermee is de munt opnieuw een psychologische grens gepasseerd. Gisteren lieten analisten al weten dat het belangrijk was dat de munt minimaal 24 uur lang boven de $ 7.500 zou blijven. Dit is gelukt want op dit moment van schrijven staat de Bitcoin koers zelfs nog op $ 8.122.

Er is dus wel een kleine correctie geweest na het bereiken van de $ 8.225, maar dit is ook gezond na een nieuwe forse stijging voor de Bitcoin. De munt staat nog steeds op winst, maar misschien wel het belangrijkste is dat de munt mogelijk rond de $ 8.000 het weekend ingaat. Dit zou kunnen betekenen dat de deur zelfs openstaat naar de $ 8.500. Als die grens gepasseerd is wordt zelfs de $ 9.000 een serieuze optie voor de munt.

Nieuwe analyses tonen aan dat de stijgende lijn voorlopig blijft

Extra positief nieuws is dat de stijgende lijn die de Bitcoin nu te pakken heeft voorlopig nog even aanblijft. Dit is eindelijk een beetje positief nieuws voor de zo geplaagde cryptomarkt. Het grote publiek leek zelfs een beetje het vertrouwen verloren te hebben. Maar nu ineens uit het niets stijgt de munt binnen 24 uur tijd zelfs 14% in waarde.

De stijgende lijn laat redelijk veel support zien, waardoor deze mogelijk de komende dagen nog gaat voortzetten. Beleggers die te laat waren met reageren gaan mogelijk in het weekend hun munten kopen. Op het korte termijn zal er in ieder geval weer winst te behalen zijn voor de Bitcoin.

Analyses tonen aan dat de Bitcoin gaat spelen met de $ 8.500. Dit is een punt waar de munt even overheen moet. Als dit lukt dan gaan we minimaal op $ 8.620 uitkomen op de korte termijn. Wat er op de lange termijn gaat gebeuren is helaas nog erg onzeker. Toch moeten we ook rekening houden dat een correctie tot $ 7.600 plaats kan vinden. Maar een dalende lijn zien de meeste analisten eigenlijk niet gebeuren. Een nieuwe daling gaat alleen gebeuren als de munt ineens onder de $ 7.000 duikt.

Mobiele versie afsluiten