Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers tikt bijna $ 20.000 aan

Gisteren werd er officieel een nieuw record neergezet. De Bitcoin koers ging hard op weg naar de $ 20.000 en tikten gisteren de $ 19,783 aan. Daarna corrigeerde de koers en staat die op dit moment van schrijven op $ 18.369. De koers corrigeerde in eerste instantie naar $ 18.200. Inmiddels is de munt al weer wat omhoog gegaan in waarde.

De Aziatische markt heeft nog wel steeds veel vertrouwen in de Bitcoin koers. De munt wordt hier al regelmatig verhandeld voor $ 20.000. Maar de Westerse markt wil nog niet echt meegaan in deze trend. De Westerse markt blijft op dit moment een beetje achter bij de Bitcoin. Hierdoor blijft de munt onder de $ 20.000 hangen en wil deze er nog niet overheen.

Bitcoin wisselkantoren merken de gevolgen van de populariteit van de Bitcoin, zo heeft het Nederlandse Litebit veel problemen doordat de website regelmatig overbelast is.

Prijs analyses tonen verdere correctie aan

Als we kijken naar de prijs analyses van de Bitcoin blijft het niet bij de correctie van bijna $ 2.000. Het ziet er naar uit dat de munt het risico loopt om mogelijk nog verder te corrigeren. De enige manier om opnieuw een stijgende lijn voor te zetten is door te eindigen op $ 19.697. De kans dat dit gaat gebeuren is klein omdat de munt ver onder de $ 19.000 zit. Uiteraard is nog niets uitgesloten omdat de Aziatische markt straks wel weer opengaat.

Het enige positieve op dit moment is dat de munt alweer een aardig herstel laat zien. De munt ging vandaag niet nog verder naar beneden toe. Toch is een correctie niet uitgesloten. De munt zou zelfs zomaar ineens verder kunnen corrigeren richting de $ 16.498. Als dit gaat gebeuren lijkt de $ 20.000 natuurlijk weer een eind weg te zijn.

Mocht de Bitcoin eenmaal in een neerwaartse spiraal belanden, dan is het zelfs mogelijk dat de $ 15.000 op een gegeven moment aangetikt wordt. Uiteraard hoeft dit niet want de Bitcoin kan zich nou eenmaal ook snel herstellen. Dit hebben we in het verleden wel vaker gezien.

$ 20.000 lijkt het grensniveau te zijn

Het grensniveau van de Bitcoin koers ligt op dit moment op $ 20.000. De munt zal veel moeite hebben om hier overheen te gaan. Mocht het uiteindelijk wel lukken dan gaat de munt helemaal los. De munt zou zelfs door het hoge aantal beleggers snel kunnen stijgen na de $ 24.000. Helemaal omdat de $ 20.000 opnieuw een psychische mijlpaal is voor de munt.

Ondertussen wil Frankrijk tijdens de nationale G20 gaan bespreken over de regulatie van de Bitcoin. In april willen ze de cryptomunt op de agenda gaan zetten als discussiepunt. Alle vragen die landen hebben over de cryptomunt kunnen tijdens de G20 gesteld worden. Daarnaast zou er gekeken kunnen worden of de munt gereguleerd kan worden.

Het is niet de eerste keer dat er op een hoog niveau gesproken wordt over regulatie van de Bitcoin. Het is geen verrassing meer dat de Franse overheid de gene is die de munt op de agenda wil zetten. Het land is al langer bezig met nieuwe regels en mogelijk het reguleren van de BItcoin. Mogelijk zal dit op het lange termijn effect gaan hebben op de Bitcoin koers.

Mobiele versie afsluiten