Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers is toch geen bubbel

De afgelopen weken was er genoeg te schrijven over de bitcoin koers. Op dit moment lijkt de koers in een wat rustiger vaarwater terecht gekomen te zijn. Na een enorme dip van $ 1000 bouwt de koers langzaam weer richting de top. De koers is al uit een dal van $ 500 geklommen.

Op dit moment van schrijven staat de bitcoin koers op $ 2600. Dit lijkt op dit moment een beetje de stabiele factor te worden. Na een dieptepunt van $ 2000 is de munt dus alweer een paar honderd dollar gestegen en dat in een week tijd. Er zijn aandelen die slechter herstellen van een crash.

Vanwege de twee records die de afgelopen weken verbroken werden werd de munt al vrij snel een bubbel genoemd. Overigens zou Bitcoin niet de enige bubbel zijn. Volgens experts zouden zelfs alle cypto munten een enorme bubbel zijn. Toch is lang niet iedereen het ermee eens als de data bij elkaar gezet wordt.

Op lange termijn is Bitcoin succesvol gebleken

De regelmatige crashes zullen ervoor zorgen dat er investeerders zijn die het opgeven. Ze beginnen de kritiek dat Bitcoin een bubbel is te geloven en stappen eruit. Terwijl dit misschien wel het stomste is wat je kan doen. Op het lange termijn is de Bitcoin altijd succesvol gebleken.

Bij beleggen kijken we altijd naar het verleden. We kijken wat er in de historie is gebeurt en hoe dit voor een prijsstijging gezorgd heeft. Dit doen we niet alleen met de Bitcoin, maar ook met andere aandelen. Als we naar het verleden kijken dan ziet het er super positief uit voor de Bitcoin.

Als we naar het lange termijn kijken dan blijft er een groeiende lijn zichtbaar. Er wordt nog steeds winst gemaakt en de munt blijft nog steeds stijgen in waarde. We moeten niet vergeten dat de munt al 10 jaar oud is en ooit begon op 0,003 cent. In 2010 was de munt 7 cent waard en in 2012 $ 7. Als we kijken naar 2017 dan is een waarde van $ 2600 natuurlijk helemaal geweldig!

Waarom zou het geen bubbel zijn?

Een bubbel bouwt niet op zoals de Bitcoin zijn koers heeft opgebouwd. Bij een bubbel zien we een enorme prijsstijging waarbij geen dips ontstaan. De prijs blijft maar stijgen totdat deze klapt en in één dag helemaal niets meer waard is. Dit is natuurlijk een nachtmerrie als je voor $ 2000 een munt gekocht hebt. Bij Bitcoin zien we dit gelukkig niet zo snel gebeuren.

Verspreid over 10 jaar zien we gewoon dat de munt opbouwt naar z’n nieuwe record. De prijscorrecties die uitgevoerd zijn hebben alleen maar gevolgen voor mensen die op korte termijn investeren. Het gaat hierbij dus niet om de beleggers die van plan zijn om op lange termijn te investeren. Het zijn dan ook de mensen die massaal hun geld opnemen die voor de prijsdalingen zorgen.

De afgelopen 10 jaar hebben we telkens gezien dat de munt weer opnieuw opkrabbelt. Als de Bitcoin een bubbel was dan was deze nooit hersteld van de stand in 2013. Op dit moment van schrijven is de munt zelfs 3 keer zoveel waard. Dit toont aan dat de bitcoin koers flexibel is en nog veel meer kan bereiken in de komende jaren.

Wat is het advies met de huidige bitcoin koers?

Uiteraard geven beleggingskantoren ook adviezen aan hun klanten. Met berekeningen en vergelijkingen kijken ze wat slim is om te doen. Volgens de experts is het advies om de munt niet voor 5 minuten of 15 minuten vast te leggen. Hiervoor gaat de koers veel te veel op en neer. Als je dit van plan bent kan je beter niet in de Bitcoin investeren.

Professionele beleggers geven het advies om nu Bitcoins voor minimaal een maand te kopen. De munt is relatief laag en het zou zomaar kunnen dat we over een maand over de $ 3000 heen zijn. Eventueel is wel het advies om bepaalde instellingen in te stellen. Bijvoorbeeld dat je de munt verkoopt bij $ 3500 en bij $ 1800. Je kan zo voorkomen dat je meegesleurd wordt in een extreme koerswijziging.

Het mag geen verrassing meer zijn dat de koers volatiel is

Als je belegt in de Bitcoin dan moet je niet bang zijn als de koers ineens een drop van $ 1000 heeft. Beleggers hebben dit vorige week met eigen ogen nog gezien. Het mag dus geen verrassing zijn dat de koers volatiel is. Ga dus nooit beleggen met geld dat je eigenlijk niet kan missen.

Je moet ervanuit gaan dat de koers ineens flink omlaag kan gaan. Aan de andere kant kan het muntje vooral bij de Bitcoin ook de andere kant opgaan. In plaats van een enorme prijsdaling zie je weer een enorme prijsstijging. Dit kan bij de Bitcoin makkelijk in een maand tijd gebeuren. Dit is dan ook de reden om voor minimaal een maand in de munt te investeren en dan een keuze te maken.

De munt heeft al bewezen dat het hard kan gaan met de bitcoin koers. Je hoeft je dus geen dag te vervelen als je erin gaat beleggen. Dit is de reden dat het advies gegeven wordt om een limiet in te stellen. Je voorkomt zo dat je al je geld verliest en je voorkomt zo ook dat je niet op tijd je munten verkoopt.

De hype gaat nog wel even voor koersstijgingen zorgen

Het lijkt erop dat het de afgelopen maanden weer is opgevallen dat crypto munten enorm in waarde kunnen stijgen. Terwijl dit als we naar de geschiedenis van de Bitcoin kijken al lang geen probleem meer is. Door de enorme stijging is er weer een hype op de munten ontstaan. Zolang er een hype is kunnen we nog wel even gaan genieten van de enorme koersstijgingen bij de Bitcoin!

Mobiele versie afsluiten