Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers verbreekt nieuwe records en is op weg naar $20k

De Bitcoin koers is opnieuw beland op een nieuw hoogtepunt. Vandaag werd het nieuwe record gevestigd van $ 17.539. Dit is opnieuw een stijging van 4,48% in de afgelopen 24 uur. Het lijkt erop dat de munt hard op weg is naar de $ 20.000.

Ondanks dat de stijging van de Bitcoin imposant is doen ook concurrerende cryptomunten het goed. Vanwege het succes van de Bitcoin lijkt het erop dat beleggers graag willen meeprofiteren van een nieuw succes. Het succes van de concurrenten is misschien op dit moment nog wel indrukwekkender dan de Bitcoin koers zelf.

Toch is het de moeite waard om te melden dat de Bitcoin koers opnieuw records aan het verbreken is. Het lijkt erop dat de munt op weg is naar de $ 20.000. Dit is absoluut een imposante stijging. Helemaal als we beseffen dat de cryptomunt nog maar pasgeleden voor het eerst in z’n leven $ 10.000 waard was.

Opnieuw indrukwekkende cijfers voor de Bitcoin

De afgelopen weken waren er weer opnieuw indrukwekkende cijfers voor de Bitcoin koers. Vanwege de indrukwekkende cijfers lijkt de munt veel nieuwe beleggers aan te trekken. Er is namelijk geen andere verklaring waarom de munt zo hard stijgt en records blijft breken.

De nieuwe beleggers komen mogelijk uit de Bitcoin Futures. De Futures maakt de munt toegankelijk voor een groot aantal beleggers. Het is nu niet meer alle ICT techneuten die in het weekend beleggen in hun favoriete cryptomunt. Door de toevoeging van Futures is er een flinke groei in het aantal beleggingen.

Maar niet alleen Bitcoin Futures laten de prijs flink stijgen. Beleggers die gewoon munten kopen beginnen ook flink te stijgen. Dit komt natuurlijk door alle media aandacht rond de Bitcoin. Iedereen ziet dat de munt flink oploopt en wil meeprofiteren van de prijsstijgingen. Als we niet meeprofiteren hebben we het gevoel dat we geld mislopen. Dit is de reden dat steeds meer beleggers instappen.

De deur naar $ 20.000 staat open, maar er kan nog een correctie komen

Volgens analisten gaat de $ 20.000 er absoluut aankomen. Het is alleen de vraag wanneer dit gaat gebeuren. De Bitcoin zal wat moeite krijgen om de $ 17.500 voorbij te komen. Op dit moment staat de Bitcoin koers wel boven de $ 17.500. Als dit zo blijft kan de munt binnen 24 uur nieuwe records verbreken.

De verwachting is dat de Bitcoin kan gaan stijgen naar $ 18.300 tot $ 18.500 binnen 24 uur. De weg naar $ 20.000 wordt dan definitief ingeslagen. Alleen als de munt nog corrigeert onder de $ 14.000 kan de weg naar beneden ingezet worden.

Toch sluiten analisten niet uit dat de munt nog even corrigeert voordat de $ 20.000 bereikt wordt. Dit zou goed mogelijk zijn vooral omdat de munt zo enorm gestegen is in de afgelopen dagen. Toch vertoont de prijs vooral een stijgende lijn. Als de munt dit zo door blijft zetten gaat die $ 20.000 er echt wel komen. Het is meer de vraag wanneer dan of de koers er gaat komen. Met een beetje geluk bereiken we de $ 20.000 zelfs deze week al.

Mobiele versie afsluiten