Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers verbreekt zelfs het $ 11.000 record

Nadat er gisteren direct een correctie plaatsvond na het behalen van het $ 10.000 record zat de munt vandaag weer in de lift. Nog geen 24 uur nadat de $ 10.000 behaald werd tikt de munt zelfs de $ 11.000 aan. Een gigantisch record waarbij er opnieuw een stijging was van $ 1.000 voor de cryptomunt.

De munt wist officieel zelfs een record neer te zetten van $ 11.150. Daarna werd de koers weer gecorrigeerd. Dit is absoluut logisch na de records die de afgelopen dagen verbroken zijn. De Bitcoin koers staat op dit moment van schrijven op $ 10.812. Dit is nog steeds een stuk hoger dan gisteren toen de munt onder de $ 10.000 dook. Het is natuurlijk alleen nog niet te voorspellen of de munt vandaag wel boven de $ 10.000 blijft.

Toch is de Bitcoin koers alweer gestegen. Vanmiddag daalde de Bitcoin koers na het behalen van het record naar $ 10.500. Al snel herstelde de munt weer door de enorme interesse naar $ 10.812. De munt is nu officieel tien keer zoveel waard als aan het begin van het jaar. Dit is iets wat geen enkele analist of belegger ooit had kunnen indenken.

Toch zijn er genoeg banken die bang zijn dat de Bitcoin bubbel gaat klappen. Beleggers worden gewaarschuwd om niet teveel geld in de munt te stoppen. Het is alleen de vraag of dit een belegger gaat tegenhouden. Vooral nu de munt ook populair is geworden bij het grote publiek. De afgelopen dagen is de Bitcoin veel in het nieuws geweest met als gevolg dat er nog meer mensen ingestapt zijn als voorheen.

Bitcoin koers lijkt doorgedraaid te zijn

Analisten beschrijven de Bitcoin koers op dit moment als volledig doorgedraaid. De munt wist vandaag alleen al met 14% in waarde te stijgen. In een paar minuten wist de munt zelfs $ 200 in waarde te stijgen. Dit geeft wel aan hoeveel beleggers er op dit moment tegelijk geld in de munt pompen. Dit heeft een direct effect op de Bitcoin koers waarde.

Het is misschien extra bizar om te beseffen dat er geen reden is voor de enorme stijging. Er is geen goed nieuws naar buiten gekomen over de Bitcoin. Het is puur de enorme interesse in de munt die ervoor zorgt dat de koers zo hard stijgt. Doordat de munt alleen maar meer waard wordt zijn er steeds meer beleggers die instappen en een munt gekocht hebben.

Banken denken na over hoe ze hierop moeten reageren

Vanwege de enorme bedragen die in de Bitcoin gestopt worden denken banken na over hoe ze hierop moeten reageren. De grote banken hebben geen vertrouwen in de munt en ook nooit gehad. Ze zijn nog steeds bang dat het een bubbel is die elk moment kan klappen. Op dat moment zijn een hoop mensen hun geld kwijt. Banken kunnen hier beleggers dan ook niet vaak genoeg voor waarschuwen.

Toch beweren banken al dat de bubbel klapt toen de waarde $ 4.000 is. Nu zijn we alweer een eind verder en de Bitcoin koers blijft maar stijgen. Het is de vraag of er wel sprake is van een bubbel of echt een nieuwe munteenheid. Toch zijn banken niet bang dat de wereldeconomie bedreigt wordt door de Bitcoin. Het aandeel van beleggers is namelijk te klein om een bedreiging te vormen mocht de koers klappen.

Mobiele versie afsluiten