Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers vliegt richting de $ 3000

Bitcoin beleggers gaan vol spanning het nieuwe weekend in. Op dit moment van schrijven vliegt de koers richting de $ 3000. Het is iets meer dan een maand geleden dat de grens van $ 3000 voor het eerst in de geschiedenis werd overschreden.

Analisten van Goldman Sachs hadden dit allemaal al voorspeld. Volgens de analisten lag de koers op rampkoers om de $ 1800 aan te tikken. Daarna zou de koers omhoog gaan en zelfs de $ 3900 aan kunnen tikken. Tot nu toe lijkt alles wat er voorspeld is werkelijkheid te worden.

Op dit moment van schrijven zit de koers op $ 2700 en lijkt het erop dat de koers van $ 3000 weer gehaald gaat worden. De beleggers die bij $ 1840 van de week ingekocht hebben gaan een mooie winst tegemoet. Hun geld is nu alweer bijna $ 1000 in waarde gestegen sinds afgelopen zondag!

Gisteren werd er een nieuw hoogtepunt gehaald

Ondanks dat de waarde op dit moment op $ 2700 is de munt wel weer gezakt. Gisteravond laat stond de munt ineens van $ 2300 op $ 2850. Dit was de hoogste waarde in een maand tijd. Maar we zijn inmiddels wel gewend dat de koers zeer volatiel is.

De koers werd dus alweer in gemaakt met een lagere waarde. Toch heeft de munt alweer z’n weg omhoog gevonden vandaag na een kleine dip. De dip had waarschijnlijk te maken met beleggers die ervoor kozen om bij een winst van $ 1000 te verkopen.

Ondanks de kleine dip lijkt de weg naar de $ 3000 helemaal open te liggen dit weekend. We hebben al gezien dat de munt in 5 dagen tijd $ 1000 kan stijgen. Het zou dus niet zo heel gek zijn als de munt elke dag $ 150 stijgt om vervolgens weer opnieuw de $ 3000 aan te tikken.

Vorige keer behaalde de koers ook een record in het weekend

Het is inmiddels wel bekend dat er in het weekend extra veel gehandeld wordt in Bitcoins. De theorie erachter is dat de cryptomunt vooral gekocht wordt door techneuten in plaats van beleggers. De meeste beleggers handelen doordeweeks omdat dan de banken open zijn. Maar de cryptomunten gaan ook in het weekend door omdat ze niet afhankelijk zijn van een bank.

Je moet er dus niet gek van opkijken dat de Bitcoin ook dit weekend weer een waarde van $ 3000 gaat behalen. Een stijging van $ 300 in een paar dagen is helemaal niet zo heel gek voor de Bitcoin. Daar komt nog eens bij dat alles volledig volgens plan loopt. Het plan dat de analisten van Goldman Sach een tijd geleden al voorspeld hadden.

Een nieuw record zit er misschien dit weekend ook wel in. Maar de verwachting is wel dat we nog minimaal 1 dip gaan krijgen rond 1 augustus. Hou hier dus wel rekening mee als je gaat beleggen in de Bitcoin.

Hard Fork update lijkt van de baan

Een reden waarom de munt ineens weer enorm in waarde stijgt heeft te maken met de update. De Hard Fork update heeft ervoor gezorgd dat de munt enorm volatiel werd. Beleggers werden uiteen gerukt en durfde het niet meer aan om massaal te gaan beleggen. Ze waren bang dat na de update van 1 augustus de munt zou gaan instorten.

De makers hadden dit door en zagen met eigen ogen dat door hun toedoen de munt hard naar beneden kelderden. Een nieuw dieptepunt van $ 1840 werd aangetikt en de paniek was compleet. Onder druk van de koers maakte de makers bekend dat de update van de baan is.

Officieel ligt er nog niets vast, maar in plaats van een update waar niemand op zit te wachten willen de makers meer transacties mogelijk maken. Deze update wordt wel met een positief signaal ontvangen en dit zien we natuurlijk terug in de geweldige koersstijging.

Positieve update komt eraan voor de Bitcoin

Beleggers zijn ervan overtuigd dat er meer naar het publiek geluisterd gaat worden. Ze gaan ervan uit dat de update voor 1 augustus positief gaat uitpakken voor de toekomst van de munt. De meeste beleggers willen nog voordelig instappen voor het te laat is.

Doordat de turbo erop staat bij de Bitcoin reageert ook Ethereum automatisch mee. Terwijl deze munt niet eens een update krijgt op 1 augustus. De munten lijken altijd aan elkaar verbonden te zijn. Als de Bitcoin het goed doet dan loopt het bij Ethereum ook lekker.

Vaak is Ethereum een alternatief voor beleggers die de hoge prijs van de Bitcoin niet kunnen opbrengen. De Ethereum munt stond een paar dagen terug op $ 140 terwijl de $ 300 ooit werd aangetikt. Op dit moment van schrijven staat de koers op $ 217.

Splitsing van de Bitcoin afgewend

De grootste angst bij beleggers had te maken met de voorspelde splitsing. Deze lijkt voorlopig afgewend te zijn. Dit zou ook meteen het gevolg zijn dat de munt ineens enorm in waarde is gestegen. Volgens Bloomberg is dit ook de reden dat beleggers weer massaal vertrouwen hebben gekregen in Cryptomunten.

In plaats daarvan wordt er een nieuwe doorbraak ontwikkeld om Bitcoin beter als valuta in te zetten. Deze update kan mogelijk op 1 augustus al uitgerold worden. Op dit moment kan de munt slechts 7 transacties per seconde aan. Vanwege de grote vraag zou dit sneller moeten om de toekomst aan te kunnen.

De munt zit hierdoor aan z’n maximale capaciteit en grenzen aan. Hierdoor zou de koers ook niet meer verder kunnen groeien dan het hoogtepunt in juni. Bitcoin is van plan om dit nu aan te gaan pakken bij de update op 1 augustus. De miners zijn het nu eindelijk ook eens met de nieuwe oplossing om de munt ook in de toekomst te behouden.

Toch zijn er experts van mening dat het nog maanden gaat duren voor de nieuwe update met snellere transacties wordt doorgevoerd. De vorige update was namelijk net uit de testfase en gaat nu niet door. Voorlopig lijkt het erop dat het qua toekomst goed zit met de Bitcoin en dit zien we direct terug in de koers.

Mobiele versie afsluiten