Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers vliegt weer omhoog

Er is eigenlijk niets zo verraderlijk als de Bitcoin koers. Gisteren gaven we al het advies om juist nu cryptomunten te kopen. De koers was in weken nog nooit zo laag geweest. We weten allemaal dat de Bitcoin ineens weer om kan slaan in de goede richting.

Vandaag was het alweer zover en klom de Bitcoin uit z’n diepe dal. Op dit moment van schrijven staat de koers op $ 2300. Terwijl die gisteren nog even onder de $ 2000 dook. Het moment dat wij het advies gaven om vooral nu in te stappen en je munten te kopen.

Professionele beleggers blijven zich verbazen over de koers. Een aantal beleggers dachten zelfs dat het einde van de cryptomunt nabij was. Wij lieten al weten dat dit absoluut niet het geval is. De Bitcoin kruipt eigenlijk altijd uit het dal ongeacht hoe diep deze is.

Een aantal beleggers hadden waarschijnlijk maandagochtend een enorme kater toen ze de koers zagen. Gelukkig duurt het nooit lang voordat de koers weer omhoog vliegt. Twee dagen later zit de koers alweer op hetzelfde niveau als vorige week.

Hoe kan de koers alweer zo hard stijgen?

Verschillende oorzaken voor de recente crash

Er zijn beleggers van mening dat de mogelijke update stress niet de enige reden is voor een crash. Er zijn nog meer redenen waarom de koers ineens weer extreem volatiel is.

Het afgelopen weekend maakte de Chinese president bekend dat ze de Bitcoin willen gaan reguleren. Chinese beleggers kiezen juist voor de cryptomunt omdat het een anonieme manier is om te handelen. Ze vinden dat de overheid teveel op hun nek hangt. Doordat de president dit wil afpakken besloten een groot aantal Chinezen hun munten te verkopen.

Voor de rest is het vooral de update stress die uitgerold gaat worden. 1 augustus komt steeds dichterbij en er beginnen beleggers zenuwachtig te worden. Ze zijn bang dat de koers na 1 augustus helemaal in stort. Dit is de reden dat een groot aantal beleggers de munten verkochten om ze na het nieuws over de update weer aan te kopen.

Dip was een paar weken terug al voorspeld

Een paar weken terug werd deze dip door een bekende analist al voorspelt. Hij had het erover dat de munt eerst in juli een grote dip zou meemaken. De munt zou volgens hem naar een waarde van $ 1800 dalen.

Op het moment van zijn uitspraken was de cryptomunt nog $ 2700 waard en geloofde niemand deze man. Afgelopen weekend was de laagste koers $ 1857. Dit maakt zijn voorspelling akelig realistisch.

Volgens dezelfde analist zou de munt na de dip weer omhoog krabbelen en meer waard worden dan ooit tevoren. De munt zou een waarde van $ 3900 kunnen bereiken. Gezien de koers nu weer omhoog gaat wordt het dus spannend of de analist opnieuw gelijk gaat krijgen!

De dip en stijging erna heeft de analist in ieder geval helemaal goed voorspelt. Het is nu dus de vraag of de koers van $ 3900 gehaald gaat worden. Mocht je de munten voor $ 1857 aangekocht hebben dan ga je een spannende tijd tegemoet. Je zou een mega klapper kunnen maken als de koers echt $ 3900 waard gaat worden.

Herhaling van vorige koersstijgingen

Beleggers die al even bekend zijn met de Bitcoin herkennen het patroon inmiddels wel. De vorige keer was er ook ineens een grote dip voordat het record van $ 2000 gehaald werd.

Volgens de kenners zou dit één van de tekenen zijn dat de Bitcoin een nieuw record gaat neerzetten. Er zijn zelfs analisten die voorzichtig durven te voorspellen dat de munt misschien wel de $ 4000 gaat aantikken.

2017 is een goed jaar de cryptomunt

Over het algemeen gesproken is 2017 een prima jaar voor de Bitcoin. We moeten absoluut niet vergeten dat de koers aan het begin van het jaar nog onder de $ 1000 lag. Een half jaar later zijn we verdubbeld en zitten we ruim boven de $ 2000. Het is misschien alleen zuur voor de beleggers die bij $ 3000 ingestapt zijn.

We moeten ook niet vergeten dat er in mei nog een nieuw record gezet werd. Een waarde van $ 2160 was nog nooit eerder gehaald. Op dit moment van schrijven heeft de munt al een paar keer een hogere waarde gehaald.

Ondanks de dip van afgelopen weekend is er eigenlijk niets negatiefs over de munt te vertellen. Als we naar het lange termijn kijken heeft de munt een super jaar achter de rug. Dit geeft alleen maar meer mogelijkheden voor de toekomst!

Beleggers zijn weer optimistisch over de toekomst

Nadat de makers zelf aangekondigd hebben dat de update mogelijk niet doorgaat zijn beleggers weer optimistisch. Vrijwel direct na de aankondiging zagen we de Bitcoin koers weer omhoog schieten.

Naast het feit dat de update mogelijk van de baan is zijn ze ook van plan om deze terug te draaien. Mocht de update überhaupt nog doorgaan dan draaien ze hem terug mocht het echt een ramp zijn voor de koers.

De koers van de cryptomunt draait tenslotte op basis van vertrouwen. Als het vertrouwen door een update verdwijnt dan is de beste keuze om deze niet door te laten gaan. Dit nieuws werd door zowel de miners als de beleggers positief opgepakt.

Beleggen voor het lange termijn

Ons advies is altijd geweest om te beleggen voor het lange termijn. Beleggers die op 1 januari zijn ingestapt voor een jaar maken nog steeds een prachtig rendement. Voor de korte termijn is er gewoon teveel speculatie en kan je grote verliezen maken.

Stap daarom nooit in voor het korte termijn, maar beleg voor een lang termijn in de cryptomunt. Je zal merken dat je dan een veel hoger rendement boekt dan op je eigen spaarrekening. Geef de munt minimaal een jaar de kans om een mooi rendement te maken.

Mobiele versie afsluiten