Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers is weer aan het stijgen!

Het ziet er naar uit dat de Bitcoin eindelijk uit z’n dal gekropen is. Gisteren voorspelden we nog dat de koers zeer waarschijnlijk z.s.m. weer omhoog gaat. Onze voorspelling komt uit en de koers is weer aan het stijgen.

Het is niet zo vreemd dat de Bitcoin weer z’n weg omhoog gevonden heeft. We weten allemaal dat de Bitcoin volatiel is, maar de munt is nog steeds mateloos populair. Iedereen wil erin beleggen ondanks dat maar weinig mensen weten wat de Bitcoin nou echt is. Vanwege de populariteit was al de verwachting dat de dip in de koers alles te maken had met een winstopname.

Een hoop beleggers zijn vorige week ingestapt toen de koers begon te stijgen. Sommige deden alleen mee om tijdelijk winst te maken. Ze besloten bij een koers van ruim $ 4400 te gaan verkopen. Vooral beleggers die bij $ 1800 ingestapt waren hadden al een mooie winst te pakken.

Normaal gesproken dalen aandelen bij een winstuitkering soms wel met 50%. Dit is eigenlijk heel gezond voor een aandeel. Bij de Bitcoin was een daling van $ 500 daardoor vrij klein te noemen. In het verleden daalde de koers bij een winstopname ook nog weleens met 50%. Dit geeft wel aan hoe populair de munt op dit moment is!

Op weg naar een nieuw record

Op dit moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $ 4440. Het lijkt erop dat de munt op weg is naar een nieuw record. De koers van $ 4500 is nog nooit eerder bereikt en is nu binnen handbereik.

Afgelopen week liet Goldman Sachs al weten dat de munt mogelijk een nieuw record gaat breken. Volgens de analisten kon de munt deze maand de $ 4800 halen. Alleen hierna zouden er zoveel winstopnames zijn dat de munt kon dalen naar $ 2400. Dit is geen vreemde voorspelling want dit is de bewusten 50% die we bij zoveel munten zien.

Het ligt aan jezelf als belegger wat je gaat doen. Ga je de $ 4800 van Goldman Sachs afwachten? Of kies je ervoor om er eerder uit te stappen en je munten te verkopen. Je kan zelf bepalen dat je bij een bepaalt verlies of winst je munt verkoopt. Je kan zo voor een mega dip er op tijd uitstappen en je winst opstrijken.

Andere cryptomunten doen mee aan de prijsstijging

We hebben het in het verleden al vaker gezien. Als de Bitcoin in waarde stijgt gaat de rest direct mee. We zien niet alleen een prijsstijging bij de Bitcoin, maar bijvoorbeeld ook bij Ethereum. Afgelopen week speelde de munt nog met de $ 300. De munt dook er soms zelfs even een paar dollar onder. Vandaag staat de munt op dit moment van schrijven alweer op $ 310.

Niet alleen Ethereum lijkt op te krabbelen van de prijsstijging. We zien ook dat Bitcoin Cash eindelijk weer in waarde stijgt. Het is een kleine waardestijging maar met $ 301 zit er eindelijk weer wat beweging in de munt. Bitcoin Cash blijft een munt om in de gaten te houden. Mocht de Bitcoin koers inderdaad bij $ 4800 dalen dan zou Bitcoin Cash zomaar kunnen profiteren.

Zelfs Ripple die het de afgelopen dagen zwaar had lijkt weer op te krabbelen door al het positieve nieuws rondom de Bitcoin. De munt krabbelt weer omhoog en gaat weer richting de $ 0,16 terwijl de munt gisteren naar de $ 0,15 dook. Net als Bitcoin Cash blijft de Ripple er ook één om in de gaten te houden. Deze munt zou zomaar ineens meer geld waard kunnen worden.

Vandaag komt er een nieuwe update voor de Bitcoin

Vanwege het succes rondom de Bitcoin moet er natuurlijk ook geüpdatete worden. Vandaag werd aangekondigd dat er een update uitgevoerd gaat worden om de capaciteit van de Blockchain te verhogen. Hierdoor zouden het aantal transacties per seconde sneller kunnen verlopen.

Een update als deze is gezien de enorme populariteit absoluut noodzakelijk. De komende periode zijn er nog meer updates voor 2017 aangekondigd. Deze updates moeten ervoor zorgen dat we ondanks de populariteit zonder problemen kunnen blijven handelen in Bitcoins.

De laatste update zorgden voor een enorme opschudding in de cryptomarkt. Dit was de update van 1 augustus waarbij er een splitsing plaatsvond. Gelukkig is deze voorbij en is de koers in een maand tijd verdubbeld. De meeste beleggers juichen de nieuwe update dan ook toe. Dit zou het gebruiksgemak alleen maar verder verbeteren.

Wat kunnen we de komende uren gaan verwachten van de Bitcoin koers?

Swiss bank gaat Bitcoins aanbieden aan klanten

De Swiss Bank maakt ondertussen bekend dat klanten voortaan bij hun kunnen handelen in Bitcoin Cash, Ethereum en Litecoin. Het is voor het eerst in de historie van cryptomunten dat een private bank de munten gaat aanbieden aan klanten. Volgens de bank uit Zurich was er een hoop vraag vanuit klanten naar de munten.

Uiteraard heeft dit alles te maken met het feit dat de cryptomunt nu echt een hype is. Dit is overigens goed nieuws voor beleggers in de Bitcoin. De vermogende klanten zouden de Bitcoin koers weleens een enorme boost kunnen geven als ze ook gaan instappen.

De eerste reacties van de klanten zou uitermate positief zijn. Vanaf 22 augustus kunnen hun klanten officieel gaan handelen in de cryptomunten. Het zal dus nog heel even duren voor we hierdoor een reactie kunnen zien in de koers.

Hou de laatste koers updates in de gaten

De komende dagen gaan weer spannend worden voor de Bitcoin. Gaat de cryptomunt de $ 4800 aanraken en wat gebeurt er hierna? De vorige keer kreeg Goldman Sachs gelijk en de meeste beleggers zijn benieuwd wat er dit keer gaat gebeuren. Gaat de koers opnieuw dalen naar $ 2200 of gaat de koers straks gewoon de $ 5000 voorbij? We kunnen niets anders doen dan afwachten!

Mobiele versie afsluiten