Site pictogram 36.nl

Kan de Bitcoin koers weer gaan stijgen?

Gisteren was er opnieuw een flinke daling en vanochtend schreef de Bitcoin rode cijfers. De munt was opnieuw onder de $ 7.000 gezakt. $ 6.886 was de marktwaarde toen de koers gisteravond Nederlandse tijd sloot. Uiteraard was dit een probleem waar veel beleggers bang voor waren. Het zou een signaal kunnen zijn dat de munt nog verder gaat wegzakken. Zelfs in de ochtend bleef de Bitcoin onder de $ 7.000 grens.

Een gebrek aan volume zou de nieuwe correcties veroorzaken. Alleen een hoger volume aan beleggers zou een verschil kunnen maken. Het volume zou volgens experts terug moeten naar $ 4 tot $ 5 miljard om de koers weer te laten stijgen. De laatste dagen zagen we het volume weer afnemen naar $ 2 tot $ 3 miljard. Dit is te laag om de koers weer te laten stijgen.

In de middag zagen we dat de koers ineens weer naar $ 7.000 steeg. Dit was een kleine overwinning, maar niet voldoende om een nieuwe rally te veroorzaken. Op dit moment van schrijven zagen we ineens dat het volume toeneemt. Het volume zit eindelijk weer boven de $ 4 miljard en we zien ook de prijs weer stijgen. Op dit moment staat de koers zelfs op $ 7.107. Een stijging van 1% in slechts een paar minuten tijd. Het lijkt erop dat de koers toch weer een poging doet om te stijgen. Dit keer met extra volume en dit kan weleens succesvol zijn.

Helaas zagen we vandaag al een keer eerder de koers terugkomen naar $ 7.100 om daarna weer te corrigeren naar $ 7.000. Het is dus voor nu nog de vraag of de munt de huidige koers gaat volhouden. Of dat we straks opnieuw een correctie gaan krijgen die de munt verder onderuit trekt.

Een stijging behoort tot de opties

Dankzij extra volume behoort een stijging wel tot de opties. Maar we moeten het wel met pessimisme bekijken. Het zou kunnen dat de koers het niet in zich heeft om te stijgen. Een nieuwe stijging zou echt een duidelijk signaal moeten zijn. De munt moet echt boven de $ 7.400 uitkomen. Als dit lukt kan de koers pas doorpakken.

Als de Bitcoin het niet gaat redden of zelfs onder de $ 7.000 daalt, dan kunnen we een diepere correctie verwachten. Dit zou de Bitcoin onder de trendlijn kunnen laten dalen met alle gevolgen van dien. Het is dus vooral afwachten of de koers kan doorpakken.

Mobiele versie afsluiten