Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers wil niet onder de $ 6.000 zakken

Ondanks dat de markt nog steeds lijkt te dalen wil de Bitcoin absoluut niet meer opnieuw onder de $ 6.000 grens zakken. Beleggers gaven dit signaal duidelijk af vandaag. Helaas waren ze met te weinig volume om de munt echt weer te laten stijgen.

De Bitcoin koers bleef door de demonstratie eigenlijk redelijk stabiel. De munt staat op een mini winst van 0,10%. De koers ligt op $ 6.278. De kans dat de munt niet gaat dalen lijkt klein te zijn. Tenzij de Bitcoin ineens wel voldoende volume heeft om flink te stijgen. Deze kans wordt volgens analisten wel heel klein geschat.

De kans dat de Bitcoin niet corrigeert, maar stijgt wordt klein genoemd. Toch nemen de kans tot een klein herstel richting $ 6.400 toe. Vooral omdat de munt blijft vasthouden aan een mini winst vandaag. Het voornaamste probleem bij de Bitcoin blijft het gebrek aan volume. Dit is een probleem waar ook andere cryptomunten op de markt tegenaan lopen: Ripple, Bitcoin Cash en Ethereum. Hierdoor lijken de cryptomunten allemaal geen vuist te kunnen maken.

Volume blijft Bitcoin telkens opnieuw opbreken

Als de Bitcoin weer wil stijgen naar het oude niveau, dan moet het volume toenemen. Dit is het grootste probleem waar de munt tegenaan blijft lopen. Elke keer als er een stijging komt is het volume te laag om echt goed door te zetten. Vandaag lag het volume wat wereldwijd verhandelt werd bijvoorbeeld op $ 3,5 miljard Bitcoins. Begin juli lag het volume nog op $ 5 miljard. Het volume is dus opnieuw flink afgenomen, waardoor vandaag zowel de stijgende als dalende lijn niet kon winnen.

Door het gebrek aan volume verwachten analisten ook niet dat de komende dagen de munt zal stijgen. Uiteindelijk verliest de stijgende lijn het en gaat de koers corrigeren. De enige manier om dit te voorkomen is door toch meer volume te creëren en in waarde te gaan stijgen. Iets wat tot nu toe niet gebeurt.

Analisten verwachten ook niet dat we de komende 48 uur teruggaan naar $ 6.700. Vooral door het lage volume wordt er geen grote verandering verwacht. Het lijkt veel meer voor de hand te liggen dat het komende weekend de munt verder gaat corrigeren. De Bitcoin zakt mogelijk onder de $ 6.000 en zal vervolgens een rebound beleven.

Mobiele versie afsluiten