Site pictogram 36.nl

Bitcoin miner Bitmain opent kantoor in Silicon Valley

De grootste en meest betrouwbare miner organisatie ter wereld Bitmain heeft een kantoor geopend in Silicon Valley. Volgens recente nieuwsberichten zou het bedrijf van plan zijn om een eigen ICO te starten. Om vooruit te lopen op de plannen heeft het bedrijf al een nieuw kantoor geopend van 20.000 m2.

Het bedrijf komt oorspronkelijk uit China en wist met z’n eigen mining hardware de wereld te veroveren. In San José werd nu een officiële vestiging geopend in Amerika. Het bedrijf huurt een pand in de Riverspark Towers Office. Dit kantoor staat bekend om de grote start-up bedrijven zoals: Octa en WeWork.

Bitmains uitbreiding in Silicon Valley is eigenlijk geen verrassing meer. Het bedrijf heeft inmiddels een waarde van $ 12 miljard en wist afgelopen maand nog $ 400 miljoen op te halen. Het bedrijf wordt dan ook gezien als één van de meest waardevolle cryptobedrijven ter wereld. Als het bedrijf z’n doelen weet te behalen en inderdaad met een ICO komt zou de waarde weleens kunnen stijgen naar $ 40 miljard.

Crypto bedrijven spreiden zich steeds verder uit over de wereld

We zien het de afgelopen maanden steeds vaker gebeuren dat cryptobedrijven zich verder gaan verspreiden over de wereld. Voor Bitmain kon een uitbreiding naar Noord-Amerika dan ook niet uitblijven. Een eigen vestiging in het land zou kunnen helpen bij het openen van mining centers in Washington en Quebec. Hier zouden plannen voor klaarliggen, maar de regering houdt deze mogelijk nog tegen.

Bitmain zou de afgelopen maanden ook flink geïnvesteerd hebben in Amerikaanse start-up bedrijven. Dit werd uiteraard gedaan om meer naamsbekendheid te creëren voor de nieuwe vestiging in Noord-Amerika. BitMain investeerde bijvoorbeeld recent nog $ 50 miljoen in de internetbrowser Opera.

In ruil voor het geld zou Opera een e-wallet integreren. In de e-wallet zouden Ethereum munten toegevoegd kunnen worden. Opera is één van de meest gebruikte browsers in Afrika, waardoor een nieuwe markt benaderd kan worden door cryptomunten.

Mobiele versie afsluiten