Site pictogram 36.nl

Goldman Sachs: Bitcoin is NIET het nieuwe goud

Goldman Sachs heeft al een tijdje geen nieuws meer over de Bitcoin naar buiten gebracht. Vandaag bracht het bedrijf het nieuws naar buiten dat de Bitcoin toch niet het nieuwe goud blijkt te zijn. Een tijdlang beweerde het bedrijf nog dat de munt het nieuwe goud was. De munt zou verder stijgen als het economisch slecht ging en waardevast zijn. Vandaag kwam de beleggingsbank erop terug en melden ze dat de cryptomunten toch niet het nieuwe goud zijn.

De reden waarom de munten toch niet het nieuwe goud zijn heeft te maken met de volatiele koers. De koers van goud is niet volatiel en blijft gewoon altijd heel langzaam in waarde stijgen. Goldman Sachs brengt dit nieuws niet naar buiten om beleggers te laten stoppen met beleggen in de Bitcoin en andere cryptomunten. Het bedrijf heeft nog steeds alle vertrouwen in de munten. Ze vinden alleen dat hun klanten naast cryptomunten nog steeds moeten beleggen in metalen zoals goud. Dit is vooral voor het lange termijn handig.

Een belegging in cryptomunten is riskanter

Een groot verschil tussen cryptomunten en goud is het risico. Het is een stuk riskanter om te beleggen in cryptomunten. Je bewaard de munten bijvoorbeeld in een e-wallet. Deze kan ten alle tijden gehackt worden. Vanwege de veiligheid zou volgens Goldman Sachs een land als China een tijdelijke ban uitgebracht hebben.

Het is ook riskanter om te beleggen omdat de munt ontzettend volatiel is. Maar ook omdat er verschillende risico’s van buitenaf zijn. Bijvoorbeeld een hard fork update kan er al voor zorgen dat de koers onderuit gaat. De munt is op basis van vertrouwen en dat is bij goud niet het geval. De munt blijft altijd een vast begrip en zal niet snel onderuit zakken.

Het komt er op neer dat Goldman Sachs z’n beleggers graag wil overtuigen om zowel in Bitcoins als goud te investeren. Door je vermogen te spreiden loop je een minder groot risico op een verlies.

Mobiele versie afsluiten