Site pictogram 36.nl

Bitcoin noteert hoogste punt april $ 8.500

Ondanks de concurrentie van Ripple en andere altmunten boekt de Bitcoin wel elke dag een kleine winst. Helaas is het niet veel, maar er wordt wel winst gemaakt. Dit is uiteindelijk het belangrijkste. Zo wist de Bitcoin vandaag eindelijk het psychologische punt van $ 8.500 te verslaan.

Op dit moment van schrijven is de Bitcoin $ 8.507 waard en staat er een winst van 2,43%. Opzicht een positieve ontwikkeling want het begin van de dag was nog niet zo rooskleurig voor de munt. De munt stond bijna op verlies terwijl de Ripple al meteen 8% winst te boeken. Toch ging de Bitcoin ook in de loop van de dag naar winst toe en werd de $ 8.500 verbroken.

De Bitcoin laat nog geen vastberaden cijfers zien, maar er is in ieder geval spraken van een kleine winst. Er werd ook een record voor de maand april geboekt met $ 8.529. Dit was het hoogste punt voor april. Daarna liep de koers iets terug, maar bleef de munt wel boven de $ 8.500 staan.

Signalen van nieuwe stijgende lijn

Toch waren er gisteren al signalen dat de Bitcoin een nieuwe stijgende lijn te pakken zou hebben. De koers is inderdaad stijgende, maar weet nog geen harde cijfers neer te zetten. Terwijl we normaal wel gewend zijn dat de Bitcoin een paar honderd euro in een dag kan stijgen. De kans dat de munt gaat dalen is dan ook groot. Beleggers zouden gaan denken dat de rek er een beetje uit is en kunnen de munt daardoor kaan verkopen.

Een correctie naar $ 8.230 zou goed mogelijk zijn volgens verschillende analisten. Maar we moeten ook uitkijken dat de munt niet naar de koers duikt van 17 april. Toen tikten de munt nog even de $ 7.823 aan. Het is namelijk de vraag of de munt zo’n correctie na de $ 8.500 gaat overleven. De kans is dan groot dat er ee nieuwe uitverkoop komt. Of dat beleggers overstappen naar andere altmunten die beter presteren zoals de Ripple.

Mocht de Bitcoin het toch voor elkaar krijgen om boven de $ 8.460 te eindigen, dan is er wel hoop voor de munt. Er is een kans aanwezig dat de munt dan morgen een nieuwe stijgende lijn te pakken krijgt. De munt zou dan mogelijk naar de $ 9.000 kunnen stijgen of het hoogtepunt van 21 maart $ 9.177.

Mobiele versie afsluiten