Site pictogram 36.nl

Bitcoin pakt $ 6000 record

Gisteren kwam al uit de prijsanalyses naar voren dat de Bitcoin zomaar het $ 6000 kon verbreken. Het was alleen afwachten of het echt ging gebeuren. Na een scherpe comeback na een correctie die terugging tot $ 5100 herstelde de munt binnen een dag. Zo’n snelle comeback waren we zelfs van de Bitcoin niet gewend.

Vandaag bleek dat er zelfs nog meer in het vat zat. Het vorige record stond op $ 5800 en dit bedrag werd vandaag verbroken met een nieuw all time record van $ 6000. Een nieuw hoogtepunt in de koersgeschiedenis van de Bitcoin. Het lijkt erop dat het vat nog lang niet leeg is voor de cryptomunt. Terwijl beleggers eerst cryptisch waren en dachten dat de munt niet hoger kon stijgen dan $ 5000. De munt zou er simpelweg niet voldoende capaciteit voorhebben om hoger te stijgen. Dit zou gaan veranderen als de update van 1 november doorgevoerd werd.

Toch lijkt er nog wel rek te zitten in de capaciteit van de Bitcoin. Vooral nadat vandaag de $ 6000 gehaald werd. Een nieuw record in de geschiedenis van de Bitcoin. Het vorige hoogtepunt record stond officieel op $ 5500 en werd nog geen week geleden verbroken. Vandaag is er alweer een nieuw hoogtepunt record verbroken met $ 6000.

Bitcoin koers valt iets terug na behalen van hoogtepunt

Na het behalen van het hoogtepunt van $ 6000 valt de koers iets terug. Op dit moment van schrijven staat de koers nog op $ 5971. Opzicht is dit geen mega dip te noemen na het behalen van een nieuw hoogtepunt. De kleine correctie ontstaat mogelijk door beleggers die de munt op automatisch verkopen hebben staan. Veel beleggers hadden de afgelopen dagen de munt op automatisch verkopen staan bij een stand van $ 6000.

Het behalen van de $ 6000 grens ging in nog geen twee uur tijd. De koers steeg in twee uur tijd met zo’n $ 200. Dit toont wel weer aan hoe enorm volatiel de munt is. De koers kan zomaar een paar honderd dollar in waarde stijgen of dalen. Vanwege de enorme stijging van de Bitcoin ging de totale marktwaarde omhoog naar $ 100 biljoen.

Veel nieuw geld wordt geïnvesteerd in de Bitcoin

Ondanks de kritiek van grote banken en de regering de afgelopen weken lijken de beleggers zich er niets van aan te trekken. Ze hebben nog steeds een enorm vertrouwen in het bestaan van de Bitcoin. De afgelopen 24 uur is er enorm veel nieuw geld in de cryptomunt gestopt.

De nieuwe stijging van de Bitcoin heeft ook direct effect op Bitcoin Cash. Terwijl er de afgelopen dagen ineens even een run op de munt was lijkt dit nu voorbij. Het nieuwe geld wordt ineens weer volop geïnvesteerd in de Bitcoin. Dit heeft mogelijk alles te maken met de enorme stijging die de munt doormaakt. Beleggers zijn bang om mis te lopen en investeren massaal in de cryptomunt.

Bitcoin koers gaat mogelijk nog verder stijgen

Ondanks de kleine dip van een paar tientjes verwachten analisten dat de Bitcoin nog verder gaat stijgen. De verwachting is niet dat de munt extreem gaat terugvallen. Voordat dit gaat gebeuren zal de munt mogelijk nog een paar honderd dollar verder stijgen.

In het weekend wordt er altijd meer gehandeld in de Bitcoin. Het is dan ook een goed vooruitzicht om te zien dat de munt het weekend ingaat met een nieuw record. Dit zou kunnen betekenen dat er nog meer records mogelijk gaan sneuvelen in het weekend. De meeste beleggers moeten de Bitcoin nauwkeurig in de gaten gaan houden voor ze verdere stappen ondernemen.

Mobiele versie afsluiten