Site pictogram 36.nl

Bitcoin pakt draad weer op en stijgt

Gisteren was er opnieuw een harde tegenslag voor de cryptomarkt. Bitcoin tuimelde van bijna $ 12.000 tot onder de $ 10.000. Gisteren stelden we de vraag of de Bitcoin onder de $ 10.000 zou duiken. Helaas kwam een uur later al antwoord op de vraag en dook de munt onder de $ 10.000.

Op het laagste punt bereikten de Bitcoin gisteren de $ 9.610. Dit is een heel eind van de $ 12.000 verwijdert die dinsdag nog bijna aangeraakt werd. Analisten hadden al voorspelt dat de Bitcoin voorlopig nog instabiel zou blijven. Helaas kregen ze gelijk en dook de munt direct hard in het rood.

Gelukkig ging het niet opnieuw om een correctie die dagen zou aan blijven. Na twee dagen corrigeren vond de munt het wel genoeg geweest. De Bitcoin noteert op dit moment van schrijven een winst van 3,7%. De koers staat op $ 10.227. Dit is een flinke verbetering met de $ 9.610 van gisteren.

Analisten waarschuwen dat Bitcoin nog wankel staat

Ondanks dat er tot nu toe een mooie winst geboekt is moeten we niet hopen dat de Bitcoin direct doorschiet naar de $ 12.000. De winst die vandaag geboekt is staat volgens de analisten nog ontzettend wankel. Dit zou kunnen aantonen dat het echt nog alle kanten op kan gaan vandaag.

Analisten verwachten dat de Bitcoin vandaag maximaal naar de $ 10.250 stijgt. Maar als de munt dit doet zullen het aantal verkopers alleen maar toenemen. De munt heeft veel meer nodig om uit de dip van deze week te klimmen. De Bitcoin zou echt richting de $ 11.228 moeten stijgen binnen een dag om uit de neerwaartse spiraal te komen. Analisten denken dus dat het vandaag om een tijdelijke opleving gaat.

Het lijkt er juist op dat de koers meer signalen afgeeft van een daling in de komende uren dan een stijging. Het zou zelfs kunnen dat de munt dit weekend helemaal terugzakt naar de $ 8.800. Uiteraard kan de Bitcoin ons verbazen zoals de munt al vaker gedaan heeft.

De verwachting is dus alleen voor het weekend niet echt positief. Mogelijk gaat de koers het weekend dus weer zakken. Maar niets is zo onvoorspelbaar als een Bitcoin. Het is voor beleggers dus vooral noodzaak om alles goed in de gaten te houden en in te stappen op het moment dat het voor hun goed aanvoelt. Maar analisten kijken het tot nu toe nog wel met argus ogen aan en zien nog niet dat de dip voorbij is.

Mobiele versie afsluiten