Site pictogram 36.nl

Bitcoin richt bloedbad aan op cryptomarkt

Na de correcties van gisteren lijkt het nog niet voorbij. Vandaag richt de Bitcoin opnieuw een gigantisch bloedbad aan. De munt corrigeert met ruim 2% en gaat naar $ 7.574. De $ 8.000 lijkt nu volledig uit het zicht te zijn. Beleggers moeten zelfs bang zijn dat de munt verder corrigeert naar $ 7.000. Vanwege de enorme correcties richt de munt een compleet bloedbad aan op de cryptomarkt. De rest van de munten gaan uiteraard samen met de Bitcoin onderuit.

Vanwege de correctie die gisteren al in gang gezet werd verliest de cryptomarkt $ 30 miljard. In de afgelopen 24 uur kwam het verlies zelfs op 7,5% te staan. Na de eerste correctie van $ 8.500 naar $ 7.900 leek de Bitcoin te herstellen. De munt klom terug naar $ 8.150. Het was een positief teken dat de munt de $ 8.000 grens leek vast te houden. Dit was helaas voor korte duur want de munt ging nu hard onderuit.

Een gebrek aan volume en beleggers lijkt de oorzaak te zijn van de plotse daling van de koers. Terwijl het aantal beleggers eerst weer prominent aanwezig was vorige week. Dit deed de koers juist weer stijgen en het leek erop dat er een herstel zat aan te komen. Op 30 juli werden de eerste signalen al waargenomen dat de koers weer zou gaan dalen met als gevolg de nieuwe uitverkoop bij Bitcoin.

48 uur lang is Bitcoin al in gevecht met correcties

De afgelopen 48 uur zijn ontzettend moeizaam voor de Bitcoin geweest. De munt probeert elke keer opnieuw terug te vechten tegen de correcties. Zo kwam de munt eerst wel weer terug op $ 8.000, maar dit hield de munt vandaag niet meer vol.

Ondanks de val van de Bitcoin blijft de munt de markt domineren. Het marktaandeel ligt nog steeds op 48%. Terwijl dit een paar maanden terug nog maar 42% was. Doordat andere cryptomunten in het bloedbad meegenomen worden lijkt het marktaandeel behouden aan de Bitcoin.

In de afgelopen 30 dagen was de Bitcoin duidelijk de best presterende munt. De munt wist flink wat in waarde en marktaandeel terug te pakken. Vanwege het sterke signaal in juli was het niet vreemd dat de rest ook ging dalen door de Bitcoin. Vanwege het verlies bij andere cryptomunten zou het kunnen dat beleggers hun geld verplaatsen naar stabiele munten zoals Bitcoin en Ethereum. In dit geval zou de waarde van de Bitcoin de komende tijd weer kunnen stijgen.

Mobiele versie afsluiten