Site pictogram 36.nl

Bitcoin riskeert daling richting $ 8.000

Ondanks dat de munt nog op een hele kleine winst staat op dit moment van schrijven ziet het er niet goed uit. De munt wist gisteren nog wat in waarde terug te pakken, maar ging vanochtend weer onderuit. Toch staat de munt nog op een winst van 0,50%, maar het is de vraag of dit voldoende is voor deze week.

De Bitcoin staat namelijk op de laagste koers in drie weken tijd. Als de munt niet snel de weg naar boven weet terug te vinden riskeert de munt om naar $ 8.000 te dalen. Afgelopen zaterdag leek het er al even op dat de munt deze weg was ingeslagen. De munt werd op de website Bitfinex verkocht tegen een koers van $ 8.204. Op 19 april werd de munt op het laagste punt verhandeld voor $ 8.365. Dit geeft wel aan met wat voor een dip we op dit moment te maken hebben. In totaal heeft de Bitcoin nu al 16% verloren vergeleken met het hoogste punt $ 9.990 een paar dagen terug.

Toch is er ook wat positief nieuws te melden. Het lukte bijvoorbeeld de dalende lijn niet om lager uit te komen dan $ 8.207. Dit gebeurde zelfs niet op de teleurstellende zaterdag. Sterker nog de munt veerde terug en wist zich weer omhoog te vechten op zondag. Maar daarna volgde weer een nieuwe correctie die de koers weer onderuit haalde. Op dit moment van schrijven staat de koers op $ 8.766. Dit is alweer een hele verbetering vergeleken met de zaterdag.

Wat gaat er de komende uren gebeuren?

Helaas zijn er signalen dat de uitverkoop verder door zal gaan de komende uren of dagen. De dalende lijn heeft namelijk meer kracht verzameld, dan de stijgende lijn. Als de lijn echt wordt aangepakt, dan kan een dalende lijn de koers inzetten richting de $ 7.300. Kortom een daling onder de $ 8.000 behoort absoluut tot de mogelijkheid bij de Bitcoin.

Kortom de Bitcoin moet gewoon binnenkort verbetering laten zien. Als dit gaat gebeuren dan zal de munt vooral op het lange termijn weer een leuke winst kunnen boeken. Het is belangrijk dat de Bitcoin niet te vaak bij de $ 8.200 gaat komen want dan zakt de munt eronder. Het is voor nu vooral van belang dat de munt zo snel mogelijk weer boven de $ 9.000 uit gaat komen. Als dit lukt kunnen we weer een stijging verwachten.

Mobiele versie afsluiten