Site pictogram 36.nl

Bitcoin: Segwit update is vandaag uitgebracht

Ondanks dat er in november een grote update verwacht wordt is er ook een Segwit update uitgevoerd. Dit is een update waar al maanden over gediscussieerd wordt. Vandaag en morgen wordt deze volledig actief. Ondanks dat er de laatste tijd veel response is op de koers bij een nieuwe update lijkt er weinig te veranderen.

Er is een kleine stijging van een paar procent maar daar houdt het ook wel bij op. Het grote voordeel is dat er in ieder geval geen daling is. Op het kort termijn wordt er dus blijkbaar geen drama verwacht voor de Bitcoin koers. Dit is goed nieuws voor de beleggers die bang zijn dat hun munt ineens fors minder waard gaat worden. Het kan natuurlijk nog wel een ander verhaal gaan worden als de update volledig uitgerold en actief is. Dit is op dit moment namelijk nog niet het geval.

Maar wat voor een update is Segwit eigenlijk?

Wat zijn de gevolgen van de update?

Lange tijd probeerden verschillende bedrijven en instanties de update tegen te houden. De update zou de geloofwaardigheid van de munt kunnen aanpassen. Door de capaciteit zomaar te vergroten zou je alles aan de munt zomaar zonder toestemming kunnen aanpassen. Het geloof dat de munt zeldzaam is zou ook aangepast kunnen worden als er een tekort ontstaat.

Verschillende instanties waren daarom fors tegen de update en waren bang dat beleggers zouden weglopen na het uitvoeren van de update. Het nieuws was al langer bekend dat deze update er in augustus ging komen, maar nog niet exact wanneer. Vandaag wordt de update inderdaad uitgerold en morgen zou de technologie overal aanwezig moeten zijn.

Toch denken er nog steeds bedrijven dat de update mogelijk een mijlpaal is in het bestaan van de cryptomunt. Er is nu eindelijk een oplossing voor het capaciteitsprobleem. Een probleem dat ervoor zorgt dat beleggers moeite hebben om munten te kopen en verkopen. Volgens een SEO van handelsplatform BitMex zou de update ervoor kunnen zorgen dat de munt weer verder gaat stijgen.

Wat kunnen we verwachten?

Het gaat de komende uren absoluut spannend worden wat de Bitcoin koers gaat doen. We zien altijd vooral verandering in de avond. De munt zakt of daalt dan het snelst. Morgen zullen we mogelijk de eerste grote effecten zien van de update.

Mocht de koers extreem dalen dan is het slim om te kijken waar het eindpunt is. Op het moment dat het eindpunt inderdaad bereikt is kan je opnieuw Bitcoins kopen. Het zou ook zomaar kunnen dat de munt morgen boven de $ 4500 uitkomt in plaats van een daling. Tot nu toe kunnen we maar één ding doen en dat is afwachten!

Mobiele versie afsluiten