Site pictogram 36.nl

Bitcoin Segwit2x-munt gesplit van Bitcoin

In november was er al spraken dat Bitcoin zou splitsen in de Bitcoin en de Bitcoin Segwit2x, maar dat ging op het laatste moment toch niet door. Uiteindelijk is gisteren deze splitsing er toch nog van gekomen. Als je gisteravond tijdens block 501451 (rond 19:00) in het bezit was van Bitcoins, heb je nu recht op hetzelfde aantal in Bitcoin Segwit2x munten.

De Bitcoin wordt ontwikkelt door een grote groep programmeurs, en regelmatig kunnen de verschillende programmeurs het niet eens worden over hoe de Bitcoin verder ontwikkelt moet worden. Wanneer dit gebeurt besluiten ontwikkelaars soms om een eigen cryptomunt te beginnen, zoals dat eerder gebeurde bij de Bitcoin Cash en de Bitcoin Gold.

Eerder dit jaar wilde een aantal Bitcoin ontwikkelaars een zogenamde Segwit2x-update uitvoeren, waardoor de blockgrootte omhoog zou gaan, en de transactiekosten omlaag. De ontwikkelaars konden het niet eens worden, en daarom werd besloten om in november een nieuwe cryptomunt te beginnen.

Deze nieuwe Bitcoin-versie zou gebruik gaan maken van deze Segwit2x technologie. De Bitcoin Segwit2x zou zich afsplitsen van de Bitcoin, en Bitcoin eigenaren zouden dan allemaal ook Bitcoin Segwit2x munten ontvangen.

Uiteindelijk ging de lancering van de Segwit2x-munt niet door, omdat de ontwikkelaars van de november versie van de Segwit2x geen ruzie met de andere Bitcoin ontwikkelaars wilde. Daarna besloten andere ontwikkelaars toch door te gaan met het maken van de Bitcoin Segwit2x, en zij lanceerde de munt gisteren.

Op dit moment is de Segwit2x alleen op een aantal kleine exchanges te verhandelen, waaronder HitBTC en Yobit. Voor de Bitcoin Segwit2x wordt op dit moment de code B2X gebruikt.

Features voor de Segwit2x stonden gisteren nog genoteerd op meer dan $1000, maar zijn sindsdien gekeldert naar minder dan $350. Met deze waarde zou de Bitcoin Segwit2x direct een top 10 munt worden qua marktkapitalisatie.

Hoe de munten exact gesplit moeten worden, is nu nog niet bekend, maar dit zal afhankelijk zijn van welke wallet je gebruikt.

Veranderingen van Bitcoin Segwit2x

De belangrijkste veranderingen die Bitcoin Segwit2x wil toepassen zijn vooral technisch van aard:

Daarnaast hebben de Segwit2x ontwikkelaars ook een roadmap gepubliceerd, waarin ze hun plannen voor de munt kenbaar maken:

Doordat de veranderingen veel omvangrijker zijn dan alleen het toepassen van de Segwit2x technologie, klinkt er nu al kritek uit de Bitcoin wereld op de nieuwe munt. Volgens de kritikasters zouden de ontwikkelaars van de Segwit2x de naam van Bitcoin misbruiken voor de lancering van een nieuwe alt-munt.

Andere Bitcoin hardfork munten

De Bitcoin Segwit2x is niet de eerste munt die zich afsplitste van de Bitcoin. Eerder splitste de Bitcoin Cash zich al af van de Bitcoin, en dit werd een groot succes. Daarna kwamen er nog een aantal andere hardforks, waaronder de hardfork van Bitcoin Gold, Bitcoin Diamond en Bitcoin God.

Daarnaast zitten er nog een aantal andere hardforks in de pijpleiding. Nu er zo veel nieuwe munten geboren worden door middel van een hardfork is het te betwijfelen of deze nieuwe munten het succes van de Bitcoin Cash kunnen evenaren.

Mobiele versie afsluiten