Site pictogram 36.nl

Bitcoin tikt de $ 3000 net niet aan

Afgelopen vrijdag hadden we het er al over dat het een spannend weekend kon gaan worden voor de Bitcoin koers. Nadat de makers van de cryptomunt beleggers gerust gesteld hadden over de update vloog de koers omhoog. Van een mega dip naar $ 1840 schoot de koers terug naar $ 2700. De verwachtingen waren dat het weekend misschien wel opnieuw wel de $ 3000 aangetikt ging worden.

De vorige keer dat het record neergezet werd was er is ook een enorme dip. Daarna werd op een zondag het record van $ 3000 bereikt. Afgelopen weekend werd er dus vol spanning naar de koers gekeken. De hoogste koers in een maand tijd werd afgelopen zaterdag bereikt. De koers tikten de $ 2858 aan. Daarna ontstond er zoals we gewend zijn weer een klein dipje.

De kans is groot dat het dipje ontstaan is door een aantal snelle beleggers die de munt met $ 1850 aangekocht hebben. Ze hebben waarschijnlijk ingesteld dat de munt automatisch verkocht werd als deze meer dan $ 1000 waard werd. Door de dip vloog de koers terug naar $ 2700. Dezelfde waarde als afgelopen vrijdag.

Bitcoin koers gaat weer opnieuw terug omhoog

Na de dip door vermoedelijke opnames van de winst ging de koers weer omhoog. Op dit moment van schrijven staat de koers bijvoorbeeld op $ 2765. Het zou zomaar kunnen dat we deze week opnieuw de $ 3000 gaan aantikken. Vooral nu de vervelende update van 1 augustus voorlopig van de baan lijkt te zijn.

Analisten verwachten deze week met een beetje geluk een hoop actie bij de Bitcoin. Vooral nu de update van de baan lijkt te zijn zal het vertrouwen weer opnieuw toenemen in de cryptomunt. Analisten voorspellen dat we voor het lange termijn kunnen verwachten dat de munt gaat schommelen tussen de $ 2800 en $ 2900. Dit is dus het gemiddelde zonder de extreme dipjes en prijsstijgingen.

Volgens analisten gaat de Bitcoin deze week een paar keer flirten met de $ 3000. Het zou goed kunnen dat we binnen 2 weken het $ 3000 punt eindelijk gaan passeren. De prijs gaat dan eindelijk boven de hoogste koers ooit hangen. Volgens de analisten zitten we op dit moment heel dicht tegen het punt aan.

1 augustus gaat bepalend zijn

Ondanks dat de oorspronkelijke update voor de Bitcoin op 1 augustus van de baan blijkt te zijn twijfelen er nog genoeg beleggers. Ze zijn bang dat de munt straks toch in waarde gaat zakken als de 1 augustus gepasseerd is. Deze beleggers durven dan ook nog niet in te stappen. De kans is groot dat ze dit na 1 augustus wel gaan doen.

Beleggers gaan vooral instappen als de laatste twijfels weggenomen zijn. Als na 1 augustus blijkt dat de munt nog steeds net zoveel waard is als ervoor gaan ze alsnog overstappen op de cryptomunt. De laatste twijfelende beleggers gaan dan over de streep heen. Mogelijk gaat deze datum bepalend zijn voor de $ 3000.

Wat zijn de verwachtingen de komende weken?

In de toekomst wordt betalen met de Bitcoin eenvoudiger

Ondanks dat de Bitcoin sterk in opkomst is als belegging is het vooral belangrijk dat we in de toekomst ook kunnen betalen met de cryptomunt. Oorspronkelijk is de munt bedacht als valuta die we wereldwijd kunnen betalen. Alleen tot nu toe kunnen we alleen nog online een paar aankopen doen. De boodschappen betalen met de cryptomunt zit er nog niet bij.

Alleen voor het voortbestaan van de munt is het belangrijk dat deze mogelijkheden er wel zijn. Het moet eenvoudiger gaan worden om de munt te gebruiken als betaalmiddel. Hierdoor krijgt de munt meer naamsbekendheid en zullen meer mensen ervoor gaan kiezen. Een mooi voorbeeld is Japan. Dit is het eerste land ter wereld waar je werkelijk met een soort pinpas spullen kan kopen met de Bitcoin. De munt is namelijk een wettig betaalmiddel geworden naast de Yen.

Nadat Japan de Bitcoin ging gebruiken zagen we de koers naar een nieuw record stijgen. Dit is vooral de reden dat we de munt straks als digitale valuta moeten gaan zien. Volgens experts zou een mooie optie de Visa Card kunnen zijn. Visa is een wereldwijd erkend betaalmiddel. Verschillende valuta worden al met de kaart betaald. Als we de Bitcoin hierin kunnen integreren kunnen verschillende landen de munt als betaalmiddel accepteren.

Het nadeel is alleen dat de Bitcoin en Visa twee verschillende werelden zijn. Bitcoin is een cryptomunt en wil juist niets te maken hebben met derde partijen. Ze willen dat elke transactie rechtstreeks verloopt zonder tussenkomst van banken of andere partijen. Het is de vraag of dit nog zo blijft als je met de Visa bitcoins gaat betalen.

Ondanks alles zijn er wel geluiden dat Visa in het geheim aan het werk zou zijn op betalen met de Bitcoin mogelijk te maken. Het zou optioneel zijn dus je hoeft jezelf niet perse te koppelen aan een Visa account. Als je liever geen boodschappen met de munt doet en anoniem blijft dan is deze keuze er. Het zou in dit geval een mooie oplossing voor de toekomst zijn.

Ondertussen blijft de Bitcoin stevig doorgroeien

Ondanks dat er verschillende discussies zijn over de toekomst van de Bitcoin blijft de munt rustig doorgroeien. Afgelopen vrijdag waren alle cryptomunten bij elkaar meer dan $ 90 biljoen waard. Dit was voor het eerst sinds weken.

De munten stijgen zo samen weer naar de oude waarde van $ 115 biljoen. Dit bedrag werd gehaald toen de Bitcoin de magische $ 3000 aantikten. Ondanks dat de Bitcoin de grootste speler is in de cryptomarkt doet ook Ethereum mee. De koers is inmiddels alweer gestegen naar $ 226 per munt. Een week geleden lag de koers nog op $ 168.

Mobiele versie afsluiten