Site pictogram 36.nl

Bitcoin verdedigt $ 8.000 grens

Na een nachtelijke dip is de Bitcoin vandaag weer aardig op z’n poten terecht gekomen. De munt zakte gisteren even terug naar de laagste koers in vier dagen $ 7.823. Het was alleen wel een tijdelijke daling want de munt wist vandaag alweer 2% winst te maken en boven de $ 8.100 uit te komen.

Mogelijk werd het enthousiasme van een stijgende koers een beetje gedempt door nieuws uit New York. De staat liet weten dat ze onderzoek gaan doen naar crypto exchanges in de staat New York. Een aantal bedrijven die op dit moment in de staat actief zijn zouden namelijk niet legaal bezig zijn. Onderzoekers zouden dit verder willen uitzoeken. Mogelijk zorgde dit bij een aantal Amerikaanse beleggers voor paniek wat de kleine correctie veroorzaakt heeft.

Het lijkt er wel op dat de stijgende lijn z’n kracht begint kwijt te raken. De munt wist in een week tijd snel te herstellen van $ 6.425 op 1 april naar $ 8.100 op 18 april. Alleen de munt lijkt nog niet echt voorgoed boven de $ 8.160 uit te komen. Sommige analisten verwachten daardoor een nieuw dipje waardoor de munt weer onder de $ 8.000 uit kan komen. Als we verspreid over 24 uur kijken dan verandert er eigenlijk weinig in de koers. De munt lijkt niet te willen stijgen, maar echt een grote correctie blijft gelukkig ook uit.

Een nieuwe stijgende lijn is niet uitgesloten

Vanwege de manier waarop de koers op dit moment beweegt lijkt het erop dat de rally lijn van $ 6.000 definitief voorbij is. Maar we moeten vooral positief kijken naar het feit dat de munt telkens snel hersteld bij een dip onder de $ 8.000. Dit zouden weleens signalen kunnen zijn dat de munt binnenkort een nieuwe stijgende lijn gaat oppikken.

Als er weer een stijgende lijn aankomt zou de Bitcoin zomaar eens de $ 8.350 en $ 8.450 grens kunnen gaan opzoeken. De munt zal zeer waarschijnlijk gaan proberen om over deze grens heen te gaan. De verwachting voor de komende 10 dagen is zeer waarschijnlijk dat de koers gaat stijgen.

Ondanks dat de verwachting voor de lange termijn een stijging is zouden we nog wel een paar keer een correctie kunnen verwachten. Deze correctie kan ervoor zorgen dat de munt even onder de $ 8.000 zakt, maar dit zal voor alsnog tijdelijk zijn.

Mobiele versie afsluiten