Site pictogram 36.nl

Bitcoin wacht op een reden om weer te stijgen

Bitcoin lijkt vandaag wat te stabiliseren. Er is wel een winst, maar deze is minimaal en brengt de munt nog niet terug naar de $ 8.500 van gisteren. De munt staat stabiel op een koers van $ 8.283 op dit moment. Het lijkt erop dat de Bitcoin op dit moment wacht op een reden om weer te stijgen.

Het is eigenlijk wachten op een nieuw nieuwsbericht rond Bitcoin. Dit zou zomaar een zetje kunnen geven om de munt opnieuw fors te laten stijgen. Op dit moment wachten beleggers af en kijken ze elkaar aan wie de volgende stap zet. Ze wachten tot de munt een reden geeft om weer te stijgen.

Eén van de dingen die de Bitcoin op dit moment mee heeft is optimisme op de markt. Nu de markt weer eens enorm hard gestegen is heerst er optimisme. Beleggers hopen dat de munt nu wel uit de correctie zone is en weer gaat stijgen. De prijs is tenslotte tot nu toe in totaal al 33% gestegen en dit is uiteraard een forse stijging.

Regulering staat hoog op de agenda in verschillende landen

Nieuws waar de Bitcoin mogelijk de komende periode mee te maken gaat krijgen is regulering. Verschillende landen zijn bezig met het reguleren van de Bitcoin. Dit kan weleens invloed gaan hebben op de koers van de munt. Zo gaat er al sinds deze maand het gerucht dat mogelijk grote bedrijven als Mastercard cryptomunten willen gebruiken. De integratie van dit soort betaalmethode zou kunnen gebeuren als de munt gereguleerd wordt. Voor die tijd zal Mastercard mogelijk niet in zee gaan met de Bitcoin.

Een aantal landen hebben de reguleringplannen opgeschoven tot na de zomer. Mogelijk zullen we pas weer vanaf september nieuwe regels horen of mogelijke regulering uit landen als Amerika. Tot die tijd zal het wat onzeker zijn op de markt. Het zou ook kunnen dat beleggers daarom juist nu nog willen profiteren van koersstijgingen.

Mobiele versie afsluiten