Site pictogram 36.nl

Bitcoin zakt onder $ 8.000 en test support level

De Bitcoin koers is onder de $ 8.000 gedoken. De munt lijkt op dit moment uit te testen waar precies de support lijn ligt. De munt zakten op het dieptepunt vandaag naar $ 7.7861. Op dit moment is de koers een klein beetje hersteld en staat de munt op $ 7.983. Het lijkt erop dat de munt een nieuwe poging doet de $ 8.000 te bereiken. Het verlies voor vandaag staat op dit moment van schrijven op 3,16%.

Het is niet echt helemaal duidelijk wat de reden is van de correctie van de koers. De correctie vindt plaats nog geen week nadat de munt de $ 8.500 wist aan te tikken. De $ 8.500 was de hoogste koers in twee maanden tijd. Vorige week werd de koers voor het eerst aan het wankelen gebracht. Dit gebeurde nadat bekend werd dat de beursgang van de Bitcoin via de Winklevoss broers niet doorging. Voor de tweede keer is de vergunningsaanvraag afgewezen. De broers kunnen nu pas weer aan het einde van het jaar een nieuwe vergunning aanvragen.

Volgens een aantal analisten zou de support grens liggen op $ 7.800. Beleggers zouden hier dus rekening mee moeten houden dat de munt niet lager gaat zakken voorlopig. Dit zagen we eigenlijk vandaag al. De munt ging eerst naar de $ 7.861 om vervolgens terug te keren naar $ 7.983.

Een stijging was juist nodig om de Bitcoin weer op weg te helpen

Vanmiddag nog werd er voorspeld dat er juist een stijging noodzakelijk was om de Bitcoin op weg te helpen. De munt moest eigenlijk minimaal richting de $ 8.350. Als dit punt bereikt werd vandaag, dan zouden de bulls weer genoeg kracht hebben om te gaan stijgen. Maar in tegenstelling tot een stijging kiest de Bitcoin een andere weg.

Mogelijk wordt dit veroorzaakt door te weinig actie in de koers. Na $ 8.500 ging het eigenlijk langzaam aan alleen maar bergafwaarts met de koers. De munt is nu zelfs door de befaamde $ 8.000 grens heen gezakt. Dit is geen goed teken voor de bulls. De munt zou daardoor weleens een grotere correctie kunnen ervaren die de munt zelfs kan terugbrengen naar $ 7.496.

Mobiele versie afsluiten