Site pictogram 36.nl

Bitcoin zet weer koers richting de $ 7.000

Het afgelopen weekend werd eigenlijk voorspelt dat de Bitcoin onder de $ 6.000 zou zakken. Vooral een gebrek aan volume werd als reden opgegeven. Toch besloten de beleggers het allemaal niet zo makkelijk op te geven. We zagen vorige week een paar keer getouwtrek op het moment dat de munt richting de $ 6.000 kwam. Vandaag sloeg de koers ineens radicaal om en steeg de Bitcoin met ruim 5%.

Bitcoin lijkt zelfs koers te zetten richting de $ 7.000 met een forse stijging die vandaag te zien was. Op dit moment van schrijven stat de munt op een koers van $ 6.687. Het lijkt erop dat de munt koers aan het zetten is richting de oude koers van $ 6.700. Alleen dit zal opnieuw even een psychologische barrière worden. Vanmiddag ging de koers ineens super snel omhoog, maar nu lijkt de munt wat stoom te verliezen bij het naderen van de $ 6.700.

Voor veel beleggers zal het er positief uitgezien hebben dat de Bitcoin ineens een enorme toevlucht nam richting de $ 6.700. Toch is de munt er nog lang niet. Verschillende grafieken tonen aan dat er een paar hordes in de weg zitten die het lastig gaan maken om de $ 7.000 werkelijk te bereiken. Toch denken analisten wel dat we op het korte termijn een nieuwe stijging kunnen verwachten. Vooral als de Bitcoin vandaag rond deze koers weet af te sluiten. Met nog een paar uur te gaan is die kans groot.

Rally boven de $ 7.000 op korte termijn is een optie

Als de Bitcoin vandaag net onder de $ 6.700 weet af te sluiten kunnen we een rally op korte termijn verwachten. De munt kan vooral met deze snelheden morgen al de $ 7.000 grens gaan verbreken. De munt zou zelfs koers kunnen zetten richting de $ 7.900 als de munt morgen al de $ 7.000 grens bereikt.

Toch moeten we er ook rekening mee houden dat dit niet gaat lukken. Ondanks de indrukwekkende stijging lukte het een paar weken terug ook al niet. De Bitcoin bleef een paar weken terug ook al hangen op $ 6.850. Mocht het dit keer wel lukken dan zien we hetzelfde probleem rond $ 9.900 voor een mega stijging.

Het gaat de komende dagen vooral spannend worden wat de Bitcoin gaat doen. Het wordt lastig voorspellen wat er de komende dagen echt gaat gebeuren met de koers.

Mobiele versie afsluiten