Site pictogram 36.nl

Bitcoins koers in een maand tijd enorm gestegen!

Afgelopen weekend wist de Bitcoin tot wel twee keer toe een nieuw record neer te zetten. De Bitcoin koers is in tijden niet zo sterk gestegen. Mei was voor de digitale valuta absoluut een topmaand. De Bitcoin koers is met 65% gestegen deze maand. Dit is een toename die we maar zelden zien bij gewone valuta’s laat staan met een digitale munt. Bitcoin bewijst opnieuw dat The Sky the Limit is voor de digitale munt.

Op dit moment van schrijven steeg de koers naar 2.200 dollar. In april stond de munt nog rond de 1.100 dollar. Dit laat wel zien wat voor een enorme koersstijging de munt doormaakt. Voor investeerders is het super interessant geworden om nu in te stappen in de digitale munt. Afgelopen weekend was het voor het eerst in de historie dat de munt meer dan 2.000 dollar waard was.

Waar komt de enorme koersstijging van de Bitcoin vandaan?

Er zijn eigenlijk het afgelopen weekend meerdere dingen gebeurd waardoor de koers enorm gestegen is. Wij hebben uiteraard het nieuws ook gevolgd en de volgende dingen hebben voor een koersstijging gezorgd:

Er vallen eigenlijk verschillende situaties samen waardoor de prijs de afgelopen maanden enorm is gestegen. Gemiddeld steeg de munt met 100% per jaar. Een enorm rendement maar de afgelopen maanden is de munt al over de 300% heen gegaan. Op 1 januari kon je nog een munt kopen voor rond de € 800. Investeerders die dit gedaan hebben direct een mega winst gemaakt.

Japan accepteert de Bitcoin als wettig betaalmiddel

Beleggers zijn eigenlijk nooit echt enthousiast geweest over de Bitcoin. Ze zagen geen toekomst in een digitale munt. Vooral niet omdat je eigenlijk lucht koopt. De waarde wordt bepaalt aan de hand van de vraag, maar je hebt niets fysieks in handen. Afgelopen weekend kwam hier verandering in doordat Japan de munt officieel accepteert als valuta in de winkels. Beleggen in Bitcoin zal daardoor meer geaccepteerd worden.

Voor het eerst is het mogelijk om in alle winkels in een land met Bitcoins te betalen. Japan accepteert de digitale munt naast de Yen als wettig betaalmiddel. Toen dit nieuws bekend werd steeg de waarde direct naar een nieuw record. Het record ligt meteen boven de $ 2.000. Dit komt doordat beleggers eindelijk vertrouwen kregen een digitale valuta. De kans is ook nog eens groot dat er meer landen gaan volgen.

Geen nieuwe munt om te minen

Er zijn twee manieren om aan Bitcoins te komen. Je kan de munt kopen of je kan ze minen. Speciale super computers zijn dag en nacht bezig om 1 of 2 bitcoins per maand te minen. De munten zijn zo gecodeerd dat het ontzettend lastig is om zo’n munt te minen. Het wordt elke keer nog lastiger gemaakt zodat de waarde hoog blijft. Het lijkt er alleen op dat de munt straks niet meer te minen is. De raadsels worden zo lastig dat zelfs de echte super computers het lastig krijgen. Als oplossing zou er eventueel een nieuwe munt kunnen komen. Hier werd het afgelopen weekend door de organisatie achter de munt over beslist.

De beslissing van de programmeurs achter de munt was unaniem dat het vertrouwen in de Bitcoin behouden blijft. Er komt dus geen nieuwe munt die eenvoudiger te minen zou zijn en dus ook minder waard is. Er zijn natuurlijk op dit moment al alternatieven zoals de Litecoins.

Op het moment dat de beslissing officieel is geworden zien we de koers enorm stijgen. Ineens is iedereen voorstander van de digitale munt geworden. Er is namelijk nog steeds een toekomst voor een digitale munt. Dit in combinatie met de toezegging van Japan is de munt gewilder dan ooit!

Politieke onrust zorgt voor extra populariteit

Helaas is politieke onrust in de wereld altijd negatief. Dit zie je meteen terug bij de aandelen. Beleggers gaan dan op zoek naar minder risicovolle beleggingen. Voorheen werd er altijd gekozen voor een belegging in goud. Goud was waardevast en steeg altijd wel als er politieke onrust is. Het is tenslotte een grondstof die lastig te verkrijgen is en op kan raken. Een Bitcoin is precies hetzelfde alleen dan digitaal.

Op dit moment is de koerswaarde van een Bitcoin hoger dan van goud. Voor beleggers is dit een teken dat de munt een veilige haven is. De afgelopen maanden heeft de munt bewezen enorm te kunnen stijgen. Het is alleen natuurlijk wel de vraag tot hoe ver het limiet kan gaan. Dit zal vooral de tijd moeten leren. Vanwege de vaste waarde van de munt en stijgingen kiezen beleggers door de onrust massaal voor de munt. Dit verklaard de stijgende koerswaarde.

Steeds meer Bitcoin miljonairs!

Programmeurs met vertrouwen in de munt kunnen zich vandaag de dag Bitcoin miljonair worden. Een flink aantal programmeurs heeft aan het begin van het project 1000 munten gekocht. De waarde was toen nog geen eens een paar cent per munt. Deze munten zijn vandaag de dag $ 2,2 miljoen waard. Terwijl ze toen maar een paar euro gekost hebben.

Er zijn door de hoge beurskoers niet alleen miljonairs bijgekomen, maar ook slimme investeerders. In januari kon je voor ongeveer € 800 een munt kopen. De investeerders met 10 munten hebben gewoon ruim € 11.000 winst gemaakt. In slechts 5 maanden tijd. Mocht je het geld ervoor hebben dan is het dus slim om te investeren in de digitale munt.

Afgelopen maandag bestond de munt 7 jaar

Naast een enorme koersstijging had de Bitcoin nog iets te vieren. Afgelopen maandag bestond de munt precies 7 jaar. Op deze dag werd er voor het eerst een transactie gedaan met de munt. Een Amerikaanse pizzeria Papa John’s ging akkoord met de eerste Bitcoin transactie. Er werden 2 pizza’s gekocht voor 10.000 bitcoins. Dit was toen ongeveer $ 30 waard. De munten hebben nu een waarde van 22 miljoen dollar. Papa John’s heeft hierdoor meteen de duurste pizza’s ooit op z’n naam staan.

Mobiele versie afsluiten