Site pictogram 36.nl

BitMEX directeur voorspelt $ 50.000 Bitcoin koers in 2018

Het aantal voorspellingen voor Bitcoin koersen lijkt soms met de dag toe te nemen. De één is nog bizarrer dan de ander en sommige leggen we compleet naast ons neer. Vandaag kwam er weer een nieuwe voorspelling naar buiten voor de koers van de munt in 2018. Ondanks dat deze tot nu toe nog niet bepaalt spectaculair is geweest voorspelt BitMEX directeur een koers van $ 50.000 in 2018.

Op dit moment daalt de koers eerder richting de $ 8.000 dan dat er een stijging richting de $ 50.000 inzit. Toch verwacht BitMEX directeur in een absolute omslag van de koers. Toch hoeft dit geen reden voor paniek te zijn volgens de directeur. Vorig jaar was 2017 ook niet het hele jaar door spectaculair. Slechts een handjevol dagen waren in 2017 spectaculair en zorgde voor een koers van bijna $ 20.000. Terwijl de munt in het begin van het jaar nog niet eens de $ 2.000 te boven kwam.

Bitcoin wordt flink beheerst door Aziatische markt

BitMEX merkt o.a. op dat de markt flink beheerst wordt door de Aziatische markt. Dit komt vooral doordat Aziaten niet bang zijn voor technologische ontwikkeling. Ze hebben wel vaker hun voorkeur voor dit soort “gadgets” vergeleken met gewone aandelen. In Zuid-Korea is er bijvoorbeeld een levendige handel om items uit games te ruilen voor geld. De overstap naar cryptomunten is dan niet meer zo groot.

Op dit moment heeft vooral onzekerheid ervoor gezorgd dat de Aziaten een beetje weglopen. Je ziet nu ook dat door de fraudezaak met UPBit de markt even op z’n gat ligt. Dit gaat weer goedkomen zodra het rapport naar buiten komt. Uiteindelijk zullen de Aziaten dit jaar steeds meer vertrouwen gaan krijgen en de volumes flink laten oplopen. Daarna kan de markt gaan werken aan een $ 50.000 koers.

Mobiele versie afsluiten