Site pictogram 36.nl

BitPay krijgt licentie in New York

BitPay is het achtste bedrijf die een officiële crypto licentie heeft verkregen in de staat New York. De NYDFS liet dit vandaag via een officieel persbericht weten. Het bedrijf BitPay is gevestigd in Atlanta en maakt betalingen met Bitcoins in o.a. webshops en winkels mogelijk. Het bedrijf had een licentie aangevraagd om legaal een bedrijf te kunnen voeren in New York.

BitPay heeft een uitvoerige review gekregen om te bepalen of ze geschikt waren voor een licentie. Het bedrijf werd o.a. getest op het witwassen van geld, fraude en bescherming van klanten. Hierin scoorde het bedrijf uitstekend en dit betekent dat ze officieel een licentie verkregen hebben. De virtuele markt met cryptomunten groeit snel in New York helemaal met de komst van BitPay erbij.

New York vindt het belangrijk dat de Amerikanen in hun staat toegang hebben tot cryptomunten. Het moet alleen wel een legale markt zijn waar inwoners legaal gebruik van kunnen maken. Door in verbinding te komen met initiatieven rondom cryptomunten in New York hoopt de staat het gebruik van de munten veiliger te maken. Daarnaast komt er zo toezicht op dit soort bedrijven, waardoor het witwassen van geld lastiger wordt. Uiteindelijk zal dit volgens de NYDFS een goede ontwikkeling voor de cryptomarkt zijn.

BitPay wil in New York betalingen gaan verwerken

Met de licentie heeft BitPay een grote stap gezet om betalingen te gaan verwerken in New York. Het doel is om het straks mogelijk te maken met Bticoins te betalen in de winkels. Inwoners van de staat New York kunnen straks gebruik maken van een soort pinpas en zo betalen met hun cryptomunten.

BitPay werd opgericht in 2011 en ondersteunt de Bitcoin en Bitcoin Cash. Het is de eerste betalingsprovider die een licentie heeft gekregen in New York. Coinbase heeft in 2017 ook een licentie in New York gekregen, maar deze is voor de handel in cryptomunten. BitPay heeft echt een licentie gekregen om betalingen met Bitcoins mogelijk te maken in de staat New York. Volgens de staat geeft de komst van BitPay naar de staat New York een hoop nieuwe mogelijkheden voor ondernemers in de stad.

Mobiele versie afsluiten