Site pictogram 36.nl

BitPay verwacht weer een stijging van de Bitcoin

BitPay één van de grootste betaalmethodes voor de Bitcoin laat weten dat de cryptomunt waarschijnlijk binnenkort weer omhoog schiet. De enorme daling van deze week en crash van de cryptomarkt was een overdreven reactie van de beleggers.

Het is al bekend dat goed en slecht nieuws invloed heeft op de koers van cryptomunten. Alleen soms kan de markt een beetje doorslaan op zowel goed nieuws als slecht nieuws. Goed nieuws dat niet eens heel bijzonder is kan voor een mega stijging zorgen en een gerucht wat niet waar blijkt te zijn voor een mega daling.

Dit keer zagen we een keer de koers de andere kant opgaan. In plaats van een overdreven reactie met stijging zagen we een daling. Dit kan volgens hem gebeuren als we beleggen in munten waarbij de waarde bepaalt wordt door de belegger en niet door jaarcijfers.

BitPay verwacht niet dat landen de munt echt gaan verbannen

De grote crisis ontstond nadat China en Zuid-Korea mogelijk van plan waren om de stekker eruit te trekken. BitPay laat weten dat het zover nooit gaat komen. Volgens hem gaan deze landen de cryptomunten echt niet verbinden. Ze gaan hoogstens strengere regels opleggen om de munt te reguleren.

Door deze regels op te leggen gaan ze de handel in cryptomunten juist legaliseren. Maar echt verbieden zal niet gaan gebeuren. Uiteindelijk zal de zet van China en Zuid-Korea positief uitpakken. De cryptomunten worden aantrekkelijk voor het grote publiek die erin beleggen nu nog eng vindt.

Als blijkt dat Zuid-Korea en China de cryptomunten legaal gemaakt heeft gaat de markt nog meer omhoog. De Bitcoin zal dan nog veel meer waard worden. Ineens krijgen ruim een miljard Chinezen dan legaal toegang tot een munt die al een hype is. Chinezen zijn vaak wat bang aangelegd. Als ze horen dat het legaal is gaan ze nog sneller instappen.

Mobiele versie afsluiten