Site pictogram 36.nl

Blockchain & Bitcoin Conferentie Malta druk Bezocht

Aan het begin van deze maand werd in Malta de Blockchain & Bitcoin conferentie georganiseerd. De conferentie was vooral toegewijd aan cryptomunten, blockchain technologie en ICO’s. Hoge ambtenaren van de Maltese regering en schrijvers van de Nationale Blockchain strategie waren bij het evenement aanwezig.

Er waren ongeveer 400 bezoekers op de conferentie aanwezig. Het publiek bestond onder andere uit ontwikkelaars, investeerders, ondernemers, vertegenwoordigers van banken, technische experts, advocaten en journalisten. Tijdens de conferentie kon het publiek presentaties bekijken van twintig sprekers. Daarnaast kon een expeditie bezocht worden van vijftien bedrijven.

De conferentie werd officieel geopend door Silvio Schembri, parlementair staatsecretaris voor financiële diensten op Malta. Daarnaast is hij staatsecretaris digitale economie en innovatie op het ministerie. Tijdens zijn welkomstspeech liet hij weten dat Malta graag de leiding op zich wil nemen op het gebied van Blockchain technologie. Daarnaast legde hij wat details uit van de nationale strategie om de nieuwste uitvindingen van Blockchain technologie in Malta te gebruiken.

Naast Silvio Schembri waren meerdere experts op Blockchain gebied op de conferentie aanwezig. Een grote groep Maltesers wil van Malta een Blockchain eiland maken, er wordt hard gewerkt aan de Nationale Blockchain strategie van Malta. Blockchain adviseur en Quantum Financieel analist Steve Tendon en Dr. Ian Gauci (een expert op het gebied rechten) focuste hun presentatie vooral op communicatie en technologie. Ze deden ook mee aan de speciale panel discussie tijdens het evenement. Loui Mercieca (een software architect) legde uit hoe er nieuwe software geschreven kon worden op basis van Ethereum en hoe deze technologie verwerkt kon worden in een systeem.

Bij het groepje experts uit het buitenland behoorde Abdalla Kablan. Hij is Fintech adviseur in de UK en is vertegenwoordiger voor alle grote Blockchain bedrijven. Daarnaast waren: Max Krupyshev (COO bij Cubits) en Ivan Petuhovsky (medeoperichter bij EXMO Finance) aanwezig bij het groepje experts uit het buitenland.

Tijdens de conferentie werd er vooral veel gediscussieerd hoe Blockchain technologie ontwikkeld kon worden voor het vinden van oplossingen. Daarnaast werden er trends en verwachtingen binnen de industrie besproken. Er werd ook aandacht besteed aan investeringen in Blockchain technologie en het investeren in ICO munten.

Debat, expeditie en presentaties

Naast hoofdsprekers waren er nog presentaties en panel discucssies tijdens het evenement. Een populair onderwerp op de conferentie was de discussie die Malta voerde over het reguleren van Blockchain technologie en cryptomunten.

Innovatieve software ontwikkeld op basis van Blockchain technologie werd tijdens de expeditie gepresenteerd. Bezoekers op de expeditie leerde alles over de EXMO cryptomunten verkoop en een credits blockchain platform. Daarnaast toonde bedrijven andere diensten die te maken hadden met Blockchain technologie. Er kon bijvoorbeeld getest worden met een gezondheidsmonitor. Deze kan gebruikt worden om op een innovatieve manier diagnoses te stellen.

Alle projecten in de expeditie ruimte mochten een pitch houden over hun project naast een korte presentatie waar ze mee bezig zijn.

Mobiele versie afsluiten