Site pictogram 36.nl

Eerste blockchain smartphone voor Bitcoin en Litecoin

Er wordt langzamerhand meer bekend over de aanstaande HTC blockchain smartphone. Deze week wist Charlie Lee te melden dat hij het ontwikkelteam adviseert. En dat naast Bitcoin ook Litecoin op de blockchain smartphone zal worden ondersteund. Een interessant project om te volgen, want een blockchain smartphone opent natuurlijk de deur naar nieuwe blockchain toepassingen. Maar vooral zal het de drempel verlagen naar het gebruik van cryptocurrency als Bitcoin en Litecoin. Iedereen weet immers hoe hij met een smartphone om moet gaan. Waar mensen vaak nog onwennig zijn met software wallets of hardware tokens voor hun cryptogeld, kan een smartphone de omgang met Bitcoin, Litecoin en andere munten vanzelfsprekend maken.

De HTC Exodus blockchain smartphone

Uiteraard is HTC niet de enige die dit heeft bedacht. Ook startup Sirin werkt aan een smartphone en kondigde eerder aan dat ze een blockchain smartphone voor rond de 1000 dollar zullen introduceren. Met een ‘Built-in cold storage crypto wallet which supports major cryptocurrencies and tokens’. Het werk van HTC lijkt echter het meest ver te zijn. En zoals aangegeven, ze praten met leiders uit de cryptowereld, kennelijk met als doel bestaande digitale munten direct in hun smartphone wallet te ondersteunen:

“Met the HTC Exodus team last week and was really excited to hear the phone will support LTC and Lightning Network on Litecoin natively! I will be an advisor as I see having a secure crypto phone that makes LN simple is needed for mass adoption. P.S. No, they will not remove BTC.” (Charlie Lee na zijn gesprek met HTC afgelopen week)

Een introductiedatum is nog niet bekend gemaakt. Maar op de HTC Exodus site staat in hoofdletters ‘Early access available in Q3’, dus ergens in de herfst kan het feestje beginnen.

Ook belangrijk voor smartphonemaker HTC zelf

De blockchain smartphone is wel een project om kritisch naar te kijken. Natuurlijk zijn er veel mogelijke toepassingen en kan zo’n telefoon het gebruik van cryptomunten vereenvoudigen. Tegelijkertijd weten we dat het al een tijdje niet goed gaat met HTC. De smartphone leverancier kampt met dalende omzetten en een krimpend marktaandeel. Is dit blockchain smartphone traject een weloverwogen strategie om de markt terug te veroveren? En weten ze waar ze mee bezig zijn? Of is het inbouwen van blockchain technologie vooral marketing en moet er nog heel veel gebeuren voor de smartphone zo volwassen is dat er echte Bitcoin of Litecoin handels- en betaalmogelijkheden zijn? Goed in de gaten houden dus, die HTC blockchain smartphone.

Mobiele versie afsluiten