Site pictogram 36.nl

CBOE begint met Bitcoin Futures op 10 december

CBOE oftewel de Chicago Board Options Exchange heeft aangekondigd dat ze Bitcoin Futures op 10 december als product gaan aanbieden. Dit maken ze vandaag officieel bekend in een statement. Rond 5 uur lokale tijd moeten de Futures online komen te staan. Maandag 11 december is de eerste volledige dag dat er in de Futures gehandeld kan worden.

De Bitcoin Futures zijn via het bedrijf straks te koop onder de naam XBT. Ze laten ook weten dat ze als openingsactie tot eind december geen transactiekosten rekenen. Je kan dus gratis handelen in Bitcoin Futures tot eind december bij CBOE. Het is opvallend dat CBOE als eerste Bitcoin Futures uitbrengt. De CME Group is namelijk van plan om ze een week later uit te brengen op 18 december.

Eerder werd al bekend dat de NASDAQ vanaf 2018 wil beginnen met Bitcoin future trading.

Plan was in augustus al bekend

Het is geen verrassing dat CBOE met Futures in de Bitcoin komt. In augustus werd er al bekend gemaakt dat er een Bitcoin futures product aan zou komen. Het bedrijf had alleen maanden nodig om een eind product te ontwikkelen. Het eind product wordt nu aan het einde van de maand uitgebracht.

Toevallig komt de release van de Bitcoin futures net op een goed moment. Het is net het moment dat de munt record na record begint te verbreken. Dit maakt de munt natuurlijk extra interessant voor de gewone belegger. De gewone belegger wordt eindelijk bereikt doordat er Futures worden aangeboden

Naast een manier om te handelen heeft CBOE verschillende tools bedacht. Deze kunnen gebruikt worden om de Bitcoin markt in de gaten te houden. Beleggers leren zo het juiste moment van instappen voorspellen bij de cryptomunt. De complete dienst komt dus binnen een week online te staan.

Mobiele versie afsluiten