Site pictogram 36.nl

China kruipt langzaam terug van cryptomunten ban

Begin september brak er nog een enorme paniek uit op de aandelenmarkt. China zou de cryptomunten zoals Bitcoin en Ethereum in de ban gooien. Het gevolg zou een nieuwe crisis zijn zoals in 2013. Gelukkig bleek dit later al paniek om niets omdat het aandeel in China nog geen 5% was. Na een flinke stijging heeft de Bitcoin alweer twee nieuwe koers records verbroken.

Ondanks dat de munt er weer ontzettend goed voorstaat komt er ook weer nieuws uit China naar buiten. Het lijkt erop dat de Chinezen zich langzaam toch weer uit te lijken spreken tegen een ban. Het is goed mogelijk dat ze er uiteindelijk toch niet mee doorgaan. Ondanks dat het met veel bombarie werd aangekondigd.

Er was al twijfel over de ban uit China

Vandaag kwam er een kort statement naar buiten dat de ban mogelijk niet doorging. Direct steeg de munt $ 200 in een paar uur tijd. Mogelijk is dit toch het gevolg van de beleggers die alsnog bang waren voor de ban.

Toch was er al twijfel of de ban wel doorging. De afgelopen weken was er een belangrijke meeting van de partij tegen een democratisch China. Als er een meeting plaatsvind kondigen ze wel vaker aan dat er dingen in China verboden gaan worden die na de meeting niet doorgaan. Er was al het vermoeden dat de cryptomunten ban een mogelijk onderdeel hiervan was.

Nu de ban mogelijk toch van de baan lijkt te zijn liggen er voldoende kansen voor beleggers om de Bitcoin te laten stijgen. We zagen dit al aan het nieuwe geld dat erin gepompt wordt. Maar ook Ethereum lijkt langzaam de vruchten te pakken en toont weer een stijgende lijn aan nu de munt mogelijk mag blijven bestaan in China.

Mobiele versie afsluiten