Site pictogram 36.nl

Chinese hervorming kan elektriciteitskosten voor Bitcoin mining verlagen

Bitcoin Mining

Foto credit: Syntheticmessiah (Bigstock.com)

Ya’an, een stad in de Chinese regio Sichuan, heeft onlangs een hervorming gepubliceerd over de constructie van het gebruik van waterkracht om de ontwikkelingen in de blockchain-industrie te ondersteunen.

Door gebruik te maken van de enorme watervoorraden in de regio en door gebruik te maken van de voordelen van waterkracht, wil de nieuwe hervorming “grote strategische kansen grijpen” voor de ontwikkeling van blockchain.

Als het plan wordt geïmplementeerd, zou het nieuwe initiatief Ya’an kunnen vestigen als een “invloedrijke nationale verzamelplaats van de blockchain-industrie”. Het zou ook groei kunnen stimuleren voor de hele economische sector in Sichuan, aldus de verklaring.

Volgens de aankondiging moeten alle bedrijven die van het initiatief profiteren, voldoen aan de volledige procedures voor bouwprojecten.

Hoewel de verklaring de exacte daling van de elektriciteitsprijzen niet verduidelijkt, schatten mensen die bekend zijn met de kwestie dat deze extra voorraad in het komende regenseizoen zou kunnen dalen tot 0,20 CNY ($ 0,03).

Al het bovenstaande kan een serieuze impact hebben op Bitcoin-mijnbouw. Volgens een recent rapport is China al de leider op dit gebied en beheert het de meerderheid van de totale hashrate van Bitcoin. De voorspelde daling van de elektriciteitsprijs zou haar positie nog verder kunnen uitbreiden.

In dit geval kunnen dergelijke ontwikkelingen precies zijn wat het netwerk nodig heeft. Om te beginnen zal de aankomende Bitcoin Halving, die over twee weken zal plaatsvinden, de helft van de beloningen die mijnwerkers ontvangen voor hun inspanningen verlagen.En een studie over het onderwerp informeerde dat de prijs van de primaire cryptocurrency na de halving ongeveer $ 15.000 moet bereiken om winstgevend te blijven voor mijnwerkers. Aangezien de Bitcoin koers op het moment van schrijven op ongeveer $ 7.700 staat, betekent dit dat het zijn waarde moet verdubbelen.

Bovendien trof de onverwachte uitbraak van de COVID-19-pandemie verschillende grote Bitcoin-mijnfaciliteiten. Sommigen van hen moesten al personeelsleden ontslaan om de situatie het hoofd te bieden.

Uiteindelijk zouden Bitcoin-mijnwerkers, de ruggengraat van het netwerk, aanzienlijk kunnen profiteren van enorme prijsdalingen. In dat geval zullen ze, zelfs als de door sommige voorspelde BTC-prijsverhoging niet plaatsvindt na de Halving, worden gestimuleerd om hun werk voort te zetten.

Mobiele versie afsluiten