Site pictogram 36.nl

Coinbase CTO verwacht dat cryptomunten pas aan het begin staan

Coinbase CTO Balaji Srinivasan bracht gisteren een opmerkelijke Tweet naar buiten. In de tweet stond dat ongeveer 63% van alle volwassenen een smartphone bezit. In Amerika is slechts 8% van de volwassen smartphone bezitters in het bezit van cryptomunten. Wereldwijd is dit slechts 1%. Dit betekent dat 99% van de volwassen smartphone bezitters geen cryptomunt bezit.

Coinbase verwacht vooral van de smartphone gebruikers dat ze straks door het gemak van beleggingsapps zoals Robinhood sneller gaan beleggen in cryptomunten. De voorspelling is dan ook dat cryptomunten echt pas aan het begin staan. De mogelijke potentiële doelgroep van beleggers in cryptomunten ligt zo’n 60 keer groter dan we tot nu toe gedacht hebben.

Toch vragen sommige zich af waar Coinbase de informatie vandaan haalt dat 8% van de volwassen Amerikanen met smartphones een cryptomunt bezit. Daarbij vragen mensen zich af wat nu eigenlijk de connectie is tussen smartphone eigenaren en het bezit van cryptomunten. Beleggers zonder smartphone zouden ook via een computer een cryptomunt kunnen aanschaffen.

Tweet gebaseerd op onderzoek

Coinbase heeft laten weten dat de Tweet gebaseerd is op een onderzoek die is uitgevoerd op Amerikanen. Hieruit bleek dat slechts 8% van de Amerikanen ongeveer in het bezit zijn van cryptomunten. Daar kwam bovenop dat zo’n 8% overweegt om in de toekomst cryptomunten te kopen. Dit geeft aan dat er vanuit Amerika minimaal het dubbele geïnvesteerd kan worden in de toekomst in cryptomunten.

Beleggers die aangeven het niet aan te schaffen doen dit omdat ze het te risicovol vinden. Of ze denken dat het oplichting is. Een andere reden is dat het te ingewikkeld zou zijn om cryptomunten te kopen. Andere wachten eerst af of het geen bubbel is die barst. Er zijn ook beleggers die de fees te hoog vinden. Toch zijn er voor een aantal problemen inmiddels al oplossingen. Het doel is alleen om deze ook echt onder de aandacht te brengen van de doelgroep.

Beleggers vragen zich af of de 8% klopt

Toch zijn er genoeg Tweets die zich afvragen of het onderzoek wel goed uitgevoerd is. Amerikanen houden wel van een gokje en de Bitcoin kan als een gokje gezien worden. Vooral als je bedenkt dat 60% van de Amerikanen loten koopt voor een loterij met een hele lage winkans. Het aantal Amerikanen met cryptomunten zou volgens de Tweets veel hoger zijn.

Daarnaast zouden de statistieken rondom smartphones ook niet correct zijn. Het aantal smartphones zou in 2017 al 10% hoger liggen dan de statistieken uit het onderzoek. De vraag is dus of het onderzoek wel zo relevant is zoals Coinbase beweert. Of dat het gewoon een hype is om beleggers te laten investeren.

Mobiele versie afsluiten