Site pictogram 36.nl

Coinbase maakt de markt toegankelijk voor de UK

Gisteren werd bekend dat Coinbase de markt toegankelijk maakt voor UK beleggers. Sinds gisteren is de Britse pond officieel toegevoegd als betaalmiddel. De Britten kunnen nu geld storten in ponden en hiermee Bitcoins inkopen.

Een storting in ponden wordt sinds vandaag ook dezelfde dag nog verwerkt. Hierdoor wordt het voor beleggers mogelijk om snel in te schakelen als de koers gaat stijgen. De meeste transfers worden zelfs direct verwerkt als ze betaald worden met Britse ponden.

Het oude systeem wordt hiermee ook per direct vervangen. Dit betekent dat je niet eerst ponden hoeft te storten en om te ruilen voor euro’s. Vervolgens moesten beleggers een opname ook weer eerst omzetten in Britse ponden. Dit kost een hoop tijd en geld. Gelukkig kan het nu een stuk sneller doordat je al met Britse ponden kan betalen bij Coinbase.

Britse klanten profiteren niet alleen van snellere transacties. De transactiekosten zijn voor de Britten een stuk lager geworden. Dit zou het interessanter moeten maken om te investeren in cryptomunten. Er zullen ook geen wisselkoersen meer berekend worden met het omzetten van geld. Je betaalt gewoon in Britse ponden en je krijgt uitbetaalt in Britse ponden. Dit scheelt een hoop gedoe en geld.

Nog niet alle Britten hebben toegang tot het nieuwe systeem

Volgens Coinbase is het veel werk om alle Britse e-wallets om te zetten naar het nieuwe systeem. Dit betekent dat op dit moment slechts een handjevol beleggers al toegang hebben. Sommige moeten nog steeds hun geld laten omzetten. Het zal ongeveer een paar weken duren om alle e-wallets op het nieuwe systeem te krijgen.

Niet alleen consumenten zouden profiteren van het nieuwe systeem. Bedrijven of grote beleggers kunnen er straks ook gebruik van maken via Coinbase. Dit zal essentieel kunnen zijn voor het aantrekken van Britse hedge funds. Vooral als het straks voor deze groep eenvoudiger wordt om nieuwe tegoeden te storten en te investeren. Het storten en uitkeren van geld in ponden zou nu een stuk sneller moeten gaan.

Dit jaar heeft Coinbase een officiële licentie uit de Uk ontvangen. Dankzij de licentie willen ze hun diensten verder gaan uitrollen in de UK. Dit is de reden dat het nieuwe betaalsysteem ontwikkeld is. Het doel is om ook de EU te veroveren onder hun nieuwe licentie.

Mobiele versie afsluiten