Site pictogram 36.nl

Coinbase start Index fund voor grote beleggers

US crypto exchange site Coinbase is vandaag officieel van start gegaan met hun eigen index fund. Het is de bedoeling dat grote beleggers hun vermogen via dit fund kunnen spreiden over meerdere cryptomunten. In maart werd de komst van het fonds al aangekondigd. Op dit moment is het fonds alleen nog toegankelijk voor beleggers uit Amerika.

Geïnteresseerde beleggers uit Amerika moeten wel met een zak geld komen. Alleen beleggers met een minimaal netto vermogen van $ 1 miljoen krijgen toegang tot het fonds. Vervolgens moeten ze een investering doen in het fonds tussen de $ 200.000 en $ 20 miljoen. Het gaat dus echt om de hele grote jongens die willen investeren in cryptomunten.

Het geld dat ze inleggen wordt verdeeld over Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Bitocin Cash en Ethereum Classic. De toevoeging van Ethereum Classic aan het fonds werd eigenlijk deze week pas bekend gemaakt.

Coinbase wil zich voortaan ook op de grote belegger richten

Sinds kort wil Coinbase zich duidelijk ook richten op de grote beleggers. Het gaat hierbij om een selecte groep die duidelijk een hoop geld te investeren heeft. Het fonds is onderdeel van een aantal nieuwe producten die vorige maand werden aangekondigd. Een groot deel van de nieuwe producten focust zich op het aantrekken van extra vermogen bij de grote investeerders.

Op dit moment zouden de meeste grote beleggers het nog spannend vinden om in cryptomunten te beleggen. Ze zijn bang voor hun veiligheid of nieuwe regulering regels. Met het fonds zouden ze hiertegen veel beter beschermd worden. Dit zou een stap kunnen zijn om toch te gaan investeren in cryptomunten.

Begin juni maakte tegenhanger Binance ook al bekend zich meer te gaan richten op de grote beleggers. Ze zijn van plan om een crypto fonds op te richten waarin beleggers samen in konden investeren. Hiervoor zochten ze 20 grote beleggers die samen $ 1 miljard konden investeren. Het is nog niet bekend wanneer deze live gaat en of Binance deze investeerders al heeft gevonden.

Mobiele versie afsluiten