Site pictogram 36.nl

Coinbase stopt tijdelijk met Ethereum en Litecoin

Coinbase is één van de belangrijkste Amerikaanse platforms voor het handelen in cryptomunten. Vandaag bracht het platform naar buiten dat ze tijdelijk de handel in Ethereum en Litecoin stil zetten. De reden was de enorme >prijsstijging en vraag naar de cryptomunten.

Volgens technische medewerkers was de server gewoonweg overbelast. Er waren zoveel mensen die ineens wouden investeren in Litecoin en Ethereum dat ze de handel tijdelijk stil hadden gezet. De server had zo even de tijd om alle orders en bestellingen te verwerken.

Alleen al in de . Dit maakt de munt ook meteen één van de vier grote cryptomunten ter wereld. Ondanks dat de site simpelweg overbelast is zorgde het voor een stormvloed aan commentaar. Vooral op Twitter was er veel commentaar te vinden over de nummer één handel site voor cryptomunten. Veel boze beleggers die ook wilde profiteren van de prijsstijgingen kunnen nu geen munten kopen.

Coinbase laat weten dat ze weinig aan het probleem kunnen doen

Coinbase zegt er alles aan te doen om de techniek van het platform te blijven ontwikkelen. Ondanks de ontwikkelingen blijven ze problemen onderhouden als de vraag zoveel stijgt als bij Ethereum en Litecoin. De server raakte al overbelast door de Bitcoin en daar komen nu ook de andere cryptomunten bij.

Volgens Coibase gaat het om een tijdelijke stop en zal het binnenkort weer mogelijk moeten zijn om te handelen in Ethereum en Bitcoins. De reden van de stop had er simpelweg mee te maken dat ze 40 keer meer transacties moesten verwerken, dan normaal. Dit kon zelfs hun verbeterde infrastructuur niet meer aan. Voor de beleggers bij Coinbase is het te hopen dat ze snel weer munten kunnen kopen.

Mobiele versie afsluiten