Site pictogram 36.nl

Coincheck betaald $ 370 miljoen uit aan klanten

Het Japanse bedrijf Coincheck dat een maand geleden gehackt werd heeft vandaag weer de uitbetalingsverzoeken herstart. Alle verzoeken voor uitbetalingen werden bevroren tijdens het onderzoek naar de hack. Vandaag werd bekend dat de uitbetalingsverzoeken eindelijk ingewilligd zijn. Er is in totaal voor $ 370 miljoen aan klanten uitbetaald op eigen verzoek.

Slachtoffers van de hack hebben weken op hun geld moeten wachten terwijl de Japanse waakhond voor financiële instellingen een officieel onderzoek deed. Tot nu toe is Coincheck nog steeds het grootste slachtoffer uit de geschiedenis van succesvolle hacks. Coincheck heeft met de uitbetaling zich aan de beloften gehouden dat alle beleggers gecompenseerd gaan worden.

Het tijdelijke verbod op uitbetalingen bij Coincheck is hiermee officieel opgeheven

Voor Coincheck was het vandaag een drukke dag. Het bedrijf had het er druk mee om alle verzoeken voor een uitbetaling van de gehackte NEM munten te voldoen. Alle verzoeken tot drie uur s’middags vandaag werden verwerkt. Hiermee is het tijdelijke verbod om nog geld op te nemen opgeheven.

Coincheck liet in het officiële statement voor de rest helemaal niets los over het onderzoek naar de hackers. Verder zijn er ook geen datums en tijden bekend gemaakt wanneer de rest van de beleggers een verzoek kan indienen voor uitbetaling. Voor veel accounts kwam het ineens onverwacht dat vandaag de deadline was voor verzoeken.

Terwijl de uitbetalingsverzoeken worden uitgevoerd voert Coincheck ook een grote update door. Beleggers via de website krijgen door de update een extra beveiligd account aangeboden. Hierdoor is hun geld beter beschermd net als hun beleggingen in cryptomunten. Als de update volledig uitgerold is en accounts beveiligd zijn zullen de uitbetalingsverzoeken weer net zo snel als normaal verlopen.

Coincheck overweegt om de tegoeden offline te bewaren

Diverse websites bieden hun klanten al de mogelijkheid aan om tegoeden offline op een server te bewaren. Dit maakt het voor hackers bijna onmogelijk om er nog bij te komen. Bij Coincheck was deze service er nog niet, maar ze verwachten wel dat dit de toekomst gaat zijn voor het bedrijf.

We zijn inmiddels een paar weken verder nadat Coincheck op 26 januari bekend gemaakt had dat er 530 miljoen dollar aan NEM munten gestolen was. Voor het bedrijf is het nu belangrijk om hiervan goed te herstellen en de service weer op pijl te krijgen. Het bedrijf heeft verder laten weten dat ze de financiële middelen hebben om alle beleggers hun verloren geld terug te betalen. Wanneer dit gaat gebeuren wordt binnenkort bekendgemaakt.

Mobiele versie afsluiten