Site pictogram 36.nl

Coincheck is begonnen met het terugbetalen van NEM Hack slachtoffers

De Japanse exchange website Coincheck is vandaag officieel begonnen met het terugbetalen van de tegoeden aan de slachtoffers van de grootschalige hack. De hack vond in januari al plaats, maar beleggers worden nu pas gecompenseerd voor het geld dat ze verloren hebben door de hack.

Het gaat tot nu toe om de grootste hack uit de geschiedenis van cryptomunten. Er werd in totaal voor $ 530 miljoen aan NEM munten gestolen. Coincheck heeft laten weten dat het geld terug gestort wordt op het account. Het bedrijf betaald $ 0,83 per gesloten NEM munt uit. Op dit moment van schrijven is de NEM nog maar $ 0,40 waard. Dit maar $ 0,83 een prima deal voor de slachtoffers van de hack.

Terugbetaling gesloten geld was direct al belooft

Aan de slachtoffers van de grootste hack uit de geschiedenis werd direct al beloofd dat het geld terugbetaald zou worden. Dit werd opnieuw herhaald tijdens een persconferentie die vorige week werd belegd. Tijdens de persconferentie werd al aangekondigd dat beleggers vanaf deze week hun geld terug konden verwachten.

Terwijl slachtoffers alvast hun geld terug krijgen zijn ze in Japan nog steeds bezig om de hack te onderzoeken. Op dit moment zitten er 100 rechercheurs op het onderzoek om de identiteit van de hackers te achterhalen.

Volgens de recente ontwikkelingen zou het systeem gehackt zijn via een computer van een personeelslid bij Coincheck. De computer zou een mail hebben ontvangen met Malware die geopend is door een personeelslid. Als resultaat konden de hackers binnendringen en 500 miljoen aan munten stelen.

Coincheck is op dit moment een plan aan het schrijven hoe ze hun diensten veiliger kunnen maken en een hack kunnen voorkomen. Ze hopen hiermee hun licentie terug te krijgen zodat ze vanaf 22 maart weer beleggers kunnen toelaten. Ondertussen kunnen beleggers met een account wel alvast hun tegoed laten uitbetalen als ze verder willen beleggen op een andere site.

Mobiele versie afsluiten