Site pictogram 36.nl

Crypto Hedge Fund Pantera Capital verwacht $ 67.500 koers in 2019

Halverwege 2013 benaderde hedge fund Pantera Capital investeerders actief om nu in te stappen in de Bitcoin. De Bitcoin had toen een waarde van slechts $ 104. Beleggers werden overgehaald via een brief waarin al aangekondigd werd dat de Bitcoin $ 5.000 waard zou worden. Investeerders konden dus het beste nu instappen want dit zou absoluut lonen.

Vijf jaar later heeft Pantera Capital inderdaad gelijk gehad. De Bitcoin wist vorig jaar inderdaad de $ 5.000 aan te tikken. Maar zelfs Pantera wist waarschijnlijk in 2013 nog niet te voorspellen dat in hetzelfde jaar de $ 20.000 bereikt zou worden. Beleggers die ingestapt zijn in 2013 zijn absoluut rijkelijk beloond voor hun investering via het hedge fund. Beleggers hebben een levenslang rendement verdiend van 10.000 procent. Dit is inclusief fees die betaalt moeten worden aan het hedgefund.

10.000% klinkt als een hoop, maar dit komt door de mega stijging in 2017. Zelfs met de huidige dalende markt zien beleggers nog steeds een rendement van 10.000% tegemoet. Dit rendement is zelfs levenslang. Niet slecht als je bedenkt dat het hedge fund pas 5 jaar bestaat. Toch moet er wel bijgezegd worden dat niet iedere hedge fund zo succesvol is als Pantera Capital. Een flink aantal hedge funds zijn begin 2018 gesloten vanwege de slechte markt. Ze kregen het niet voor elkaar om hun hoofd bovenwater te houden. Toch zijn er dit jaar ook een flink aantal hedge funds bijgekomen.

Pantera Capital verwacht $ 67.500 in 2019

In de afgelopen vijf jaar heeft Pantera Capital het doel van $ 5.000 bereikt zien worden. De koers werd toen al voorspeld door de bekende hedge fund. Sinds 2010 zagen ze al een lineaire groei bij de cryptomunt. Op basis daarvan konden ze doorrekenen wat de koers verder zou gaan doen.

De Bitcoin staat volgens Pantera Capital bekend als volatiel en risicovol. Toch weten de mensen die zich er echt in verdiepen dat dit reuze meevalt. Op het korte termijn is er inderdaad spraken van veel risico en een volatiele koers. Op het lange termijn zien we dat dit reuze meevalt. De trendlijn is juist lineair stijgend. Op basis hiervan verwacht Morehead dat we aan het einde van 2018 terug zijn op het oude niveau. Misschien zelfs iets hoger richting de $ 21.000.

Daarna zal de Bitcoin de trendlijn volgens eigenaar Morehead verder doorpakken. De munt kan hierdoor in 2019 de $ 67.500 aantikken. Dit klikt als een fantasievolle voorspelling. Dit kan kloppen want Morehead van Pantera Capital heeft het helaas al vaker bij het verkeerde eind gehad. Het enige wat hij juist had voorspelt in 2013 was dat de Bitcoin inderdaad op een dag de $ 5.000 aan zou tikken. Toch verwacht hij op het lange termijn wel een stabiele winst van de Bitcoin.

Mobiele versie afsluiten