Site pictogram 36.nl

CryptoKitties bereikt $ 12 miljoen

Ethereum lijkt een nieuwe hit in de markt gevonden te hebben met CryptoKitties. De Ethereum app wist afgelopen weekend in totaal $ 12 miljoen aan nieuw geld binnen te halen. Dit is goed nieuws voor de koers die vandaag ook eindelijk omhoog ging. Volgens analisten heeft de stijgende lijn mede te maken met het succes van CryptoKitties. Ondanks dat er een hoop ergernis over de app is.

De CryptoKitties zijn een stuk duurder dan de meeste katten die we bezitten. Sommige katten zijn omgerekend $ 100.000 waard. De duurste kat die verkocht is binnen het netwerk was zelfs $ 120.000. Dit is bizar veel geld vooral als er gekeken wordt naar de waarde van Ethereum. Analisten vragen zich dan ook af of de app op het lange termijn nog steeds kan bestaan.

Hoe wordt de waarde van een Cryptokittie bepaalt?

Door de enorme prijsstijgingen en vraag/aanbod binnen Cryptokitties vragen veel mensen zich af hoe de prijzen van de digitale katten bepaalt worden. Bij Cryptkitties beleggen vooral veel beleggers die niet beleggen om Ethereum zelf. Ze willen gewoon graag zeldzame katten verzamelen en daar hebben ze heel veel geld voor over.

CryptoKitties heeft met het ontstaan van de app meteen bewezen dat het niet uit maakt in welke vorm Cryptomunten aangeboden wordt. Als het concept leuk is kan het zo te zien een grotere doelgroep aantrekken dan de cryptomunten normaal zouden bereiken.

De echte Ethereum beleggers zijn er minder blij mee. Ze klagen constant dat het netwerk door de interesse in de katten overbelast raakt. Aan de andere kant zit er een voordeel aan namelijk dat de munt steeds populairder begint te worden bij het grote publiek. Dit zorgt er meteen voor dat er nog meer geld te verdienen is met Ethereum.

Mobiele versie afsluiten