Site pictogram 36.nl

Cryptomarkt begint ochtend slecht, maar lijkt weer op te krabbelen

Vanochtend ging het niet bepaalt lekker met de cryptomarkt. De totale markt verloor $ 13 miljard. Ondanks dat het volume in kopende klanten is toegenomen in de markt ging de koers hard onderuit. De correctie werd al voorspelt als de Bitcoin gisteren niet wist door te schieten naar $ 6.700. Dit bleef helaas uit en de markt bleef hierdoor achter.

Bitcoin noteerde vanochtend 2% verlies en de rest volgde met grote verliezen van ruim 6%. Toch steeg de handel van $ 3 miljard naar $ 4,9 miljard in een dag. Ethereum wist zelf van $ 1 miljard naar $ 1,8 miljard te gaan. Maar doordat de koers relatief gelijk is gebleven de afgelopen vier dagen is de koers naar beneden gedaan. Als de Bitcoin onder de $ 6.300 komt zouden we zelfs naar $ 6.000 kunnen gaan.

Toch lijkt het erop dat de Bitcoin het allemaal niet zover gaat laten komen. De hoge volumes zorgen er alweer voor dat de correctie van vanochtend ongedaan gemaakt wordt. Op dit moment is het verlies nog maar 0,09%. Hierdoor staat de koers op $ 6.550. Het zou zelfs in theorie kunnen dat de Bitcoin als nog naar de $ 6.700 gaat vandaag. Vooral gezien de snelheid waarmee de correctie ongedaan wordt gemaakt. Als dit lukt zal de koers weer gaan stijgen en zelfs koers zetten richting de $ 7.000. Voor de Bitcoin zou het fijn zijn als de munt boven de $ 6.700 uitkomt in de komende 24 uur.

Markt krabbelt langzaam weer op

Na de forse correctie van bijvoorbeeld 6% bij Ripple en Ethereum krabbelt de rest van de markt ook alweer langzaam op. Ripple stond op -6% en staat nu inmiddels weer op -0,57%. Ethereum stond op -6% en nu nog op -0.99%. Het zou goed kunnen dat vandaag uiteindelijk nog met een positieve koers wordt afgesloten. Het gaat hierbij vooral de vraag worden hoe hoog de koers zal staan.

Toch zijn er nog steeds analisten die verwachten dat de grote correctie nog lang niet voorbij is. De opleving die we deze week zagen was eigenlijk onverwacht. Er zou op het korte termijn nog een correctie moeten plaatsvinden richting de $ 5.000 en misschien zelfs wel $ 3.000. Vanaf daar kunnen we weer een forse stijging verwachten. De stijging zou zelfs in rap tempo naar $ 20.000 kunnen gaan.

Mobiele versie afsluiten